30-07-07

FDF toont arrogant gezicht

Vandaag in De Morgen een interview met Olivier Maingain: "We willen niet meer afhankelijk zijn van de grillen van de Vlamingen."
Zou het niet eerder omgekeerd moeten zijn? Dat wij als Vlamingen niet meer afhankelijk willen zijn van de grillen van de Waalse politici en dan het FDF in het bijzonder?

De Morgen gaat verder: Meneer Maingain, kloppen de geruchten dat u elke ochtend een Vlaming tussen uw boterham legt? - Olivier Maingain: "(grinnikt) Ach, ik ben het gewoon dat ik in Vlaanderen gediaboliseerd word. Nochtans zeg ik al jaren vriendelijk goeiedag aan mijn collega's in het parlement. Alleen aan de VB'ers niet, die negeer ik. Ik ben helemaal niet anti-Vlaams. Mijn moeder was zelfs een Vlaamse." Da's natuurlijk een waterdichte garantie.

Op de vraag of de splitsing van B-H-V er nu komt antwoord hij even sympathiek: "We zien wel. Maar vergeet niet dat de eerste slachtoffers van de splitsing van B-H-V de Vlamingen zullen zijn. Van de veertien parlementsleden die Brussel krijgt, zal één een Vlaming zijn. En dan nog waarschijnlijk een Vlaams Belanger."

Is dit nu de werkelijke vrees voor onze buren over de taalgrens? Dat er een Vlaams Belanger in het Brussels Parlement zal zetelen? Waar zijn we dan mee bezig... Nu goed, het ziet er best spannend uit daar in het Hertoginnedal. Eens benieuwd of Bart Dewever zijn beloften aan de N-VA kiezers kan waarmaken en 'het been zal stijf houden'.

11:35 Gepost door Bert Deckers in Politiek | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Bert Ik was/ben fier om een belg te zijn. maar jullie passen niet in het plaatje van verdraagzaamheid.
jullie zijn een schandvlek op onze landkaart.
ik veroordeel niemand maar als ik die travestiet die in De winters hol kruipt, hier rechts op de foto bekijk, dan vind ik de naam Vrouw naar beneden gehaald.
een suggestie:
bouw een bunker, kruip daarin en pleeg massaal zelfmoord.
ik vrees dat uw blog geen lang leven beschoren is net als zijn aanhangers. dit is mijn menig en ik kom hier nooit meer terug.

Gepost door: Iemand | 30-07-07

Partijdige tolerantie? Als ik Iemand goed begrijp, zegt hij feitelijk het volgende: de tegenstanders moeten tot tolerantie verplicht worden, maar zelf mogen we jegens hen intolerant zijn!? Dat lijkt me een zienswijze die zelf intrinsiek onverdraagzaam is.

Bert, proficiat met je weblog! ;-)

Gepost door: Bas | 30-07-07

De commentaren zijn gesloten.