31-07-07

Illegalen moeten vertrekken

De soap rond het elfjarige meisje Angelica is nog niet afgelopen.

Ondanks het feit dat de rechtbank van eerste aanleg de uitwijzing van het meisje, samen met haar moeder, kon verhinderen moeten de twee alsnog het grondgebied verlaten. Dit bevestigt de dienst vreemdelingenzaken vandaag. De Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) formuleert het als volgt: "De rechter verzette zich niet tegen de uitwijzing naar Ecuador, enkel tegen de opsluiting van Angelica Cajamarca. Volgens de rechter in kort geding druist de vasthouding van het minderjarig meisje in een centrum in tegen het artikel 3 van het Europees Mensenrechtenverdrag (Niemand mag onderworpen worden aan foltering noch aan onmenselijke of vernederende behandelingen of straffen.) ".

De bewering van Ana Cajamarca, de moeder van het meisje, dat ze zou mishandeld zijn bij het transport (slagen en verwondingen aan o.a. de knie) blijkt een verzinsel. De wetsdokter heeft niets kunnen vaststellen. De Morgen online: "De DVZ ontkent formeel dat de Ecuadoraanse vrouw op één of ander ogenblik tijdens haar verblijf in het centrum of tijdens de overbrenging naar de luchthaven werd mishandeld. Bovendien werd ze bij haar aankomst aan de luchthaven onderzocht door een dokter die niets heeft kunnen vaststellen, aldus DVZ."

We moeten ons niet direct de vraag stellen of er iets mis is met het uitwijzingsbeleid (al is dat ook niet perfect te noemen), maar wel hoe het komt dat mensen hier jarenlang illegaal kunnen vertoeven. Het lijkt inhumaan om kinderen uit een land te zetten, ook al verblijven ze hier illegaal. Maar mensen jarenlang hoop geven dat alles wel in orde komt, om ze dan toch de boodschap te geven dat ze uiteindelijk toch het land moeten verlaten, dat is veel erger. Dat krijg je natuurlijk met het veel te lakse pamperbeleid dat belgië al decenia voert!

Wordt (waarschijnlijk) vervolgd.


13:28 Gepost door Bert Deckers in Politiek | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Volledig is met deze stelling Als je ze zolang "toelaat" dan neem je ook je verantwoording hierin...

Gepost door: Lucky | 31-07-07

Illegaal is Illegaal! Als de rechtbank beslist dat ze het land uit moet, dan moet ze maar het land uit hé. Al da links gezever over hoe zielig het ook wel is kan mij geen barst schelen.

Het is misschien wel schandalig om een kind uit te wijzen, maar vergeet niet dat de moeder ze ook eerst naar hier heeft gebracht hé (weggenomen worden uit je natuurlijke omgeving, zonder vrienden en familie is veel traumatischer dat terugkeren naar die situatie!)

En dat die presidentsvrouw maar er eens voor zorgt dat haar onderdanen niet moeten vluchten!

Gepost door: Kristof | 31-07-07

De commentaren zijn gesloten.