31-07-07

Illegalen moeten vertrekken

De soap rond het elfjarige meisje Angelica is nog niet afgelopen.

Ondanks het feit dat de rechtbank van eerste aanleg de uitwijzing van het meisje, samen met haar moeder, kon verhinderen moeten de twee alsnog het grondgebied verlaten. Dit bevestigt de dienst vreemdelingenzaken vandaag. De Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) formuleert het als volgt: "De rechter verzette zich niet tegen de uitwijzing naar Ecuador, enkel tegen de opsluiting van Angelica Cajamarca. Volgens de rechter in kort geding druist de vasthouding van het minderjarig meisje in een centrum in tegen het artikel 3 van het Europees Mensenrechtenverdrag (Niemand mag onderworpen worden aan foltering noch aan onmenselijke of vernederende behandelingen of straffen.) ".

De bewering van Ana Cajamarca, de moeder van het meisje, dat ze zou mishandeld zijn bij het transport (slagen en verwondingen aan o.a. de knie) blijkt een verzinsel. De wetsdokter heeft niets kunnen vaststellen. De Morgen online: "De DVZ ontkent formeel dat de Ecuadoraanse vrouw op één of ander ogenblik tijdens haar verblijf in het centrum of tijdens de overbrenging naar de luchthaven werd mishandeld. Bovendien werd ze bij haar aankomst aan de luchthaven onderzocht door een dokter die niets heeft kunnen vaststellen, aldus DVZ."

We moeten ons niet direct de vraag stellen of er iets mis is met het uitwijzingsbeleid (al is dat ook niet perfect te noemen), maar wel hoe het komt dat mensen hier jarenlang illegaal kunnen vertoeven. Het lijkt inhumaan om kinderen uit een land te zetten, ook al verblijven ze hier illegaal. Maar mensen jarenlang hoop geven dat alles wel in orde komt, om ze dan toch de boodschap te geven dat ze uiteindelijk toch het land moeten verlaten, dat is veel erger. Dat krijg je natuurlijk met het veel te lakse pamperbeleid dat belgië al decenia voert!

Wordt (waarschijnlijk) vervolgd.


13:28 Gepost door Bert Deckers in Politiek | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Leugens over het Vlaams Belang (nog maar eens...)

Gisteren heb ik eens goed de webstek van 'De Rode Driehoek' gelezen. Onder het hoofdstuk 'waarom' loopt het over van de leugens en onwaarheden. Nog steeds probeert men de goedmenende Vlaming een zelf verzonnen programma van het Vlaams Belang voor te schotelen.

Dit is een zeer grappige: "Voor extreem-rechts zijn scholen kweekvijvers van nationalisme, competitiviteit en elitevorming. Het ijvert voor strenge controles op leerkrachten en strengere selecties van leerlingen. Extreem-rechts wil geen gratis onderwijs en verkiest privé-scholen."

Ook deze kan zo naar comedy casino: "Extreem-rechts heeft belang bij een cultuur van geweld en vertaalt dit in agressieve en hatelijke taal en daden om mensen bang te maken. Hierin past dus het pleidooi voor vrij wapenbezit en burgerwachten. Extreem-rechts bestrijdt misdaad niet, het is er mee de oorzaak van. De talloze veroordelingen voor geweldpleging van extreem-rechtse kopstukken bewijzen dit."

Ook de vrouw aan de haard komt weer terug en dat we tegen de sociale zekerheid zijn en zo voort en zo voort... Alles overlopen zou teveel werk zijn, ga het zelf maar eens lezen...

Het Vlaams Belangprogramma is nochthans zeer gemakkelijk te raadplegen op het internet. Maar die moeite moet je nemen alvorens je een haatwebstek opzet tegen het Vlaams Belang (alias 'extreem-rechts' volgens velen). 


11:06 Gepost door Bert Deckers in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

30-07-07

Gwen Stefani

Vanavond thuisgekomen en in de brievenbus onze kaarten gevonden voor het eerste optreden van Gwen Stefani in ons land. Donderdag 4 oktober 2007 in het Sportpaleis in Antwerpen.

 


UPDATE
Belgaberichtje:

"Het Antwerpse Sportpaleis heeft een plaatsje in de top 10 veroverd in het overzicht van 'Top 10 Venues' dat het Amerikaanse muziekmagazine Billboard op 28 juli publiceerde. In die ranglijst, die een overzicht geeft van de bruto-inkomsten van megaconcertzalen (meer dan 15.000 bezoekers), kreeg het Sportpaleis een tiende plaats toebedeeld. Bovenaan de lijst prijkt het illustere Madison Square Garden in New York."

20:58 Gepost door Bert Deckers in Muziek | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Homokoppels houden kiss-in

Aan het colosseum in Rome hebben enkele Homokoppels een 'kiss-in' gehouden. Een drive-in ken ik wel, een blow-in ken ik ook aangezien we jaarlijks met VBJ protest voeren tegen dit illegale evenement, maar een kiss-in, dat is nieuw!

De reden was de arrestatie van een homokoppel, dat vrijdagnacht werd gearresteerd, nadat het betrapt werd op onzedige praktijken aan het colosseum. De homo-organisatie Arcigay beweert dat het homokoppel enkel maar aan het kussen was maar de politie heeft iets anders vastgesteld.

Uiteraard kreeg de arm der wet alle synoniemen van discriminatie naar het hoofd geslingerd, maar reageerde vastberaden dat het de arrestatie ook zou verricht hebben, wanneer het een heterokoppel betrof. Maar wat de politie zegt, telt natuurlijk niet bij de homobeweging.

Decadentie troef! (de·ca·den·tie (de ~ (v.)) 1. geleidelijk verval - 2. overdreven zucht naar genot, naar het schone)16:10 Gepost door Bert Deckers in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Diamant sponsort basket

De Antwerp Giants heten vanaf volgend basketbalseizoen de Antwerp Diamond Giants. De reden hiervoor? Het Antwerp World Diamond Centre (AWDC), de voormalige Hoge Raad voor de Diamant, zal de basketbalploeg vanaf volgend seizoen sponsoren.

Sinds februari 2007 stroomt er vers bloed door het AWDC. Monique Van Trappen, chief marketing officer van het AWDC, moet er voor zorgen dat de Antwerpse diamantsector een nieuwe adem krijgt. Eerder zette deze sector reeds de schouders onder het 'pleintjesbasket'-project van de Antwerp Giants.

Na jaren van interne ruzies in de diamantsector was het inderdaad nodig dat er nieuwe impulsen kwamen voor de sector. De Antwerpe Diamond Giants, die derde eindigden in de competitie, gaan volgend seizoen ook de Europese baan op en zijn zo de perfecte ambassadeurs voor het AWDC.

Ik wens ze allseszins veel succes! De diamantsector kan er maar wel bij varen.

15:44 Gepost door Bert Deckers in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

FDF toont arrogant gezicht

Vandaag in De Morgen een interview met Olivier Maingain: "We willen niet meer afhankelijk zijn van de grillen van de Vlamingen."
Zou het niet eerder omgekeerd moeten zijn? Dat wij als Vlamingen niet meer afhankelijk willen zijn van de grillen van de Waalse politici en dan het FDF in het bijzonder?

De Morgen gaat verder: Meneer Maingain, kloppen de geruchten dat u elke ochtend een Vlaming tussen uw boterham legt? - Olivier Maingain: "(grinnikt) Ach, ik ben het gewoon dat ik in Vlaanderen gediaboliseerd word. Nochtans zeg ik al jaren vriendelijk goeiedag aan mijn collega's in het parlement. Alleen aan de VB'ers niet, die negeer ik. Ik ben helemaal niet anti-Vlaams. Mijn moeder was zelfs een Vlaamse." Da's natuurlijk een waterdichte garantie.

Op de vraag of de splitsing van B-H-V er nu komt antwoord hij even sympathiek: "We zien wel. Maar vergeet niet dat de eerste slachtoffers van de splitsing van B-H-V de Vlamingen zullen zijn. Van de veertien parlementsleden die Brussel krijgt, zal één een Vlaming zijn. En dan nog waarschijnlijk een Vlaams Belanger."

Is dit nu de werkelijke vrees voor onze buren over de taalgrens? Dat er een Vlaams Belanger in het Brussels Parlement zal zetelen? Waar zijn we dan mee bezig... Nu goed, het ziet er best spannend uit daar in het Hertoginnedal. Eens benieuwd of Bart Dewever zijn beloften aan de N-VA kiezers kan waarmaken en 'het been zal stijf houden'.

11:35 Gepost door Bert Deckers in Politiek | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Zonder 'haat' straat = zonder jihad straat.

10:53 Gepost door Bert Deckers in Politiek | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |