03-08-07

 België, barst!

De onderhandelingen in Hertoginnedal lopen, zoals verwacht, zéér stroef. Zeker nu het over het communautaire luik gaat. De Franstalige onderhandelaars werken zelfs extra tegen door te filibusteren. U weet wel, het onnodig lang rekken van uiteenzettingen, steeds wijzen op juridische details die 'overtreden' worden en zo voort.

FDF'er Olivier Maingain waarschuwt de Vlamingen nu al, dat het niet de grote staatshervorming zal worden zoals sommigen gehoopt hadden. Dat zegt genoeg. Bart Dewever houdt nog steeds zijn been gematigd stijf. Maar of dit nog lang zal duren...

"We kunnen er federaal nog altijd de stekker uittrekken", heet het in Vlaamse hoek. "Want daar draait het uiteindelijk altijd om bij een staatshervorming. Geld." En als we dat niet geloven... Het wordt nog een lange zomer. Hopelijk werpt hij zijn vruchten af, maar ik ben er niet gerust in.

10:21 Gepost door Bert Deckers in Politiek | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hopenlijk gaan ze de splitsing van BHV niet als een overwinning zien... Dat is gewoon een grondwettelijk recht dat eigenlijk niet ter sprake moet komen. Maar staatshervormingen helpen toch niet, er moet een staatsvorming komen!

Gepost door: Kristof | 03-08-07

De commentaren zijn gesloten.