04-08-07

Einde van belgië?

In De Standaard vandaag stond een interview met Dorothee Klein Hoofdredactrice van Le Vif/L'express. Ze stelt dat er zonder nieuwe staatshervorming geen belgië meer zal zijn en ook dat het njet op de Vlaamse eisen onhoudbaar en gevaarlijk is. Tja, mij hoor je dit niet onkennen en de eerste stelling stemt mij ook gerust. Dan maar géén staatshervorming maar echte staatsvorming zou ik zo zeggen!

"Les francophones doivent vivre avec cette réalité: il n'y a plus de Belges. Seulement deux peuples qui se déchirent sur leur devenir."' Klein waarschuwde de Franstalige politieke klasse meteen na 10 juni dan ook dat ze met vuur zou spelen door communautaire onderhandelingen opnieuw uit te stellen en a priori met een arrogant neen te antwoorden op alle Vlaamse eisen. Zo niet, aldus Klein, zou tijdens de volgende verkiezingen de nationalistische Vlaamse stem nog spectaculairder groeien. 'Als, tegen dan, België nog niet is geïmplodeerd.' Eindelijk iemand aan Franstalige zijde die de waarheid onder ogen wil zien.

"Als Leterme mislukt, zal bij de volgende verkiezingen de separatistische stem in Vlaanderen nog groter zijn. We lezen niet veel meer over het Vlaams Belang, maar de partij is nog altijd even groot. Daarnaast zijn er de N-VA en Lijst Dedecker, die eveneens het einde van België verlangen. Het succes van die partijen zijn een duidelijke uitdrukking van het balen en het ongeduld van de Nederlandstaligen. Dat zegt men veel te weinig in het Zuiden van het land." aldus Klein.

Hier commentaar op geven is overbodig...

decoration

12:00 Gepost door Bert Deckers in Politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.