06-08-07

Dit is pas racisme!

Volgens Patricia Mortelmans, een studente Bewegings- en Revalidatiewetenschappen aan de KU Leuven, zou sporten de integratie van allochtonen bevorderen, maar de kostprijs van de meeste sportclubs is voor deze mensen te hoog. 

Uit een ondervraging van 40 (!) allochtonen blijkt dat het voor velen van hen onmogelijk is om het lidgeld neer te tellen voor sportclubs. Ze stelt dan ook voor dat er een soort korting komt voor deze allochtone gevallen. 

Nu viel ik bijna van mijn stoel bij het lezen van deze artikels in De Morgen en de Gazet Van Antwerpen. Heeft mevrouw Mortelmans er misschien al eens aan gedacht dat er bij ons eigen volk ook mensen rondlopen die het financieel moeilijk hebben en bijgevolg geen lidgeld kunnen betalen voor eender welke club? Een korting op maat van de allochtonen is pure discriminatie ten aanzien van de autochtone bevolking! Dit is pas racisme. Ik zou niet verwonderd zijn wanneer mevrouw Mortelmans hiervoor een klacht aan haar been gaat krijgen bij het CGKR. Ik zal het alleszins wel overwegen.

13:55 Gepost door Bert Deckers in Politiek | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Apartheid Het doet me een beetje denken aan de apartheid. Rassensegregatie en dergelijke ...

Gepost door: Bas | 08-08-07

discriminatie? Ja En zo gaat het al jaren, ondanks de 'inspanningen', ja ook van VB!??
In onze gemeente worden de allochtonen per busje, GRATIS, vervoerd voor sportevenementen terwijl de autochtonen maar moeten zien hoe ze er geraken!
De politiek blijft in gebreke overal in dit apeland!

Gepost door: Cathy | 11-08-07

De commentaren zijn gesloten.