09-08-07

PERSBERICHT FILIP DEWINTER

Filip Dewinter handhaaft oproep om op 11 september te manifesteren tegen islamisering
ondanks verbod burgemeester Thielemans


Filip Dewinter: “Burgemeester Thielemans gedraagt zich steeds meer als de grootmoefti van Brussel, die naar de pijpen danst van
de radicale moslims in plaats van de burgemeester van een Europese stad te willen zijn en de vrije meningsuiting te beschermen.”

Filip Dewinter neemt kennis van het feit dat de betoging van het comité ‘Stop the Islamisation of Europe’ (SIOE) op 11 september verboden werd door Brussels PS-burgemeester Thielemans. Het is bijzonder ongebruikelijk dat een manifestatie aan het Europees Parlement wordt verboden. Wellicht heeft dit alles te maken met het feit dat het een betoging betreft tegen de islamisering van Europa.

Eerder vandaag had Filip Dewinter via zijn website een oproep gelanceerd om deel te nemen aan deze manifestatie. Filip Dewinter is niet van plan om deze oproep in te trekken en roept eenieder die zich zorgen maakt over de islamisering van Europa op om ondanks het verbod van Thielemans op 11 september om 12 uur op het Luxemburgplein aan het Europees Parlement op een waardige manier het betogingsverbod en de islamisering van Europa aan te klagen.

Blijkbaar bezwijkt PS-burgemeester Thielemans voor de druk van de radicale islam die blijkbaar nu ook reeds in Brussel bepaalt wat kan en wat niet kan. Het feit dat Thielemans tot burgemeester is verkozen door islamitische stemmen, heeft ongetwijfeld alles met het verbod te maken. De vrijheid van meningsuiting staat meer dan ooit op het spel. Het is opmerkelijk dat Thielemans in Brussel zowat alle manifestaties toestaat (steunbetogingen voor de PKK en Öcalan, betogingen van islamfundamentalisten, van extreem-links, enz.), maar dat een betoging van Europeanen tegen de islamisering van Europa blijkbaar niet kan.

Het verbod van de betoging duidt in ieder geval aan dat de islamisering van Europa volop aan de gang is en dat de Europeanen ook in Brussel geen baas meer zijn in hun eigen huis. Filip Dewinter vindt de argumenten van Thielemans die beweert dat hij de openbare orde niet kan garanderen omwille van mogelijke islamitische tegenmanifestaties larie en apekool. Thielemans moet de veiligheid van de manifestatie tegen de islamisering, die aangevraagd werd door SIOE, garanderen tegen diegenen die de betoging op een gewelddadige manier willen verstoren.

Thielemans gedraagt zich steeds meer als de grootmoefti van Brussel, die naar de pijpen danst van de radicale moslims in plaats van de burgemeester van een Europese stad te willen zijn en de vrije meningsuiting te beschermen.

Filip Dewinter

17:27 Gepost door Bert Deckers in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.