16-08-07

Aanslagen in Brussel

Brussels Parlementslid Fouad Ahidar van Spirit is boos. De aanleiding? De Nederlandse journalist Arthur van Amerongen zegt in zijn nieuwste boek (BXL Eurabia) dat de Marokkanen in Brussel de Belgen haten en heel gevaarlijk zijn. Hij voorspelt ook een terreuraanslag in de hoofdstad. Hij zegt ook het volgende in een interview met Knack vorige week: "Een bepaalde groep islamitische jongeren is gefascineerd door de jihad. Ik denk wel dat Brussel een tijdbom is. Marokkanen zijn er totaal gemarginaliseerd. Kijk naar de statistieken van de werkloosheid, de armoede, de slechte huisvesting, de discriminatie op de arbeidsmarkt, de criminaliteit. Ik denk dat de Marokkanen in Nederland, of liever in Amsterdam, het een stuk beter hebben dan de Marokkanen in Molenbeek. Voor veel jongeren is de islam er de enige troost. Ik heb in Brussel talloze lezingen bezocht in zaaltjes van islamitische verenigingen. Die worden bijgewoond door alle mogelijke jongeren, van hip gekleed tot op z'n Mekka's. Dat verschijnsel bestaat in Amsterdam niet."

Voor Fouad kan dit allemaal niet. 'Die man is écht knettergek. Een echte racist. Een echte Vlaams Belang'er', reageert hij boos. 'Zijn boek is puur racistische propaganda. Ik heb momenteel een brief geschreven naar het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding om na te gaan of we een klacht tegen racisme kunnen indienen. Ik overweeg alleszins om een klacht in te dienen. Dat is eigenlijk het toppunt dat een Nederlander even naar Brussel komt om te zeggen wat de problemen hier zijn. Het is iemand die de hoofdstad onvoldoende kent. Met wat komt die Nederlander zich hier in Brussel eigenlijk bemoeien?' Wie is nu eigenlijk de racist? Die Nederlander die de feiten onder ogen ziet en ze bij naam noemt, of Fouad die zegt dat 'die Nederlander' hier in feite niet welkom is...

Malika Abbad, adjunct-kabinetchef bij Cultuurminister Bert Anciaux (Spirit), gaat nog een stapje verder. "Natuurlijk is er een dreiging voor terreur; daar kunnen we niet omheen en daar moeten we mee leven." Voila, en daarmee is de kous af! We moeten er maar mee leren leven. Lang leve de multicul.

Wel ik wil daar niet mee leren leven. Ik wil dat héél de Allochtone gemeenschap zich aanpast of anders het maar gewoon weer afbolt. Als een Nederlandse oorlogsjournalist een jaarlang infiltreert in de allochtone gemeenschap van Brussel en daar enkele 'straffe' conclusies uit optekent, dan zal daar wel een grond van waarheid inzitten. En dan moet men weer niet onmiddelijk afkomen met klachten tegen racisme en andere bliksemafleiders. De rotte appels moeten eruit, inderdaad Malika Abbad, maar gooi ze er dan ook effectief uit en roep niet zomaar wat, terwijl je uw hand boven hun hoofden houdt!

10:59 Gepost door Bert Deckers in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.