31-08-07

GOED WEEKEINDE GEWENST

Vanavond naar een 'benefiet-spaghetti-avond' voor een vriend wiens ouderlijk huis is afgebrand. De 'benefiet-cantus' die daarop volgt zal ik aan mij laten voorbijgaan. Morgen alleen op stap met de dochter (moeder de vrouw is naar haar beste vriendin voor een vrouwenweekeinde). Zo zal ik onder andere de 50 à 60 Duitsers van Pro Köln, die morgen naar Antwerpen afzakken, even goedendag gaan zeggen. Zondag ben ik in Balen te vinden op de Volks- en ambachtenmarkt.Aan iedereen een goed weekeinde gewenst dus!

17:17 Gepost door Bert Deckers in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

30-08-07

BRUSSELS SLAGVELD OP 11/09

Brussel wordt een slagveld op 11 september 2007. Dit is alvast mijn voorspelling wanneer de betoging tegen islamisering niet toegelaten wordt.

Hugo Coveliers trekt alvast, na de negatieve uitspraak van de Raad van State, morgen naar Antwerpen, om daar een dagvaarding in kort geding uit te brengen bij de voorzitter van de burgerlijke rechtbank in eerste aanleg. Indien dus ook daar de betoging verboden blijft dan wordt 11 september 2007 één van de meest chaotische dagen uit de Brusselse geschiedenis. Ondanks het verbod zullen minstens 20.000 manifestanten afzakken naar onze hoofdstad, om hun ongenoegen te uiten over het Europese beleid dat (niet) gevoerd wordt aangaande de verregaande islamisering van Europa.

Deze mensen zullen dus verloren lopen en her en der zullen betogersgroepen oog in oog komen te staan met migranten. Wat daar het gevolg van gaat zijn daar houd ik mijn hart voor vast. Eveneens kondigde Blood & Honour al aan om massaal naar Brussel af te zakken deze dag. De politie zal dus bij een verbod meer werk hebben dan bij een toelating van de betoging. Thielemans is een uilskuiken dat uit pure zelfcensuur en schrik om voor racist te worden uitgemaakt rap rap de betoging heeft verboden.

Wordt zeker vervolgd!

16:30 Gepost door Bert Deckers in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

 

10:51 Gepost door Bert Deckers in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-08-07

VAN CD&V naar... CD&V

Herman Van Rompuy (CD&V) is de volgende die een poging mag doen om de knoop te ontwarren in de crisis waarin 'ons' land is verzeild geraakt. Gezien zijn staat van dienst zal de hoop op een onafhankelijk Vlaanderen nog even opgeborgen moeten worden. Helaas. Leterme is dus waarschijnlijk weer de volgende die aan zet zal zijn.

Morgen meer hierover.

17:07 Gepost door Bert Deckers in Politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-08-07

BETOGING TEGEN ISLAMISERING: UPDATE

Belgaberichtje:

BRUSSEL 28/08 (BELGA)

De auditeur bij de Raad van State adviseerde dinsdag om het dossier over de beslissing van Brussels burgemeester Freddy Thielemans (PS) om een anti-islambetoging niet toe te laten naar een Franstalige kamer te verwijzen. Volgens de auditeur hoort dit zo omdat de originele aanvraag voor de betoging opgesteld was in het Frans.Udo Ulfkotte, een van de organisatoren van de manifestatie, enVLOTT-senator Hugo Coveliers, die optrad als raadsman voor Ulfkotte,zeiden na afloop van de zitting geshockeerd te zijn over het advies.

Tijdens de zitting trad Bart Debie (Vlaams Belang),ex-politiecommissaris van Antwerpen, op als tolk voor Ulfkotte. Hij wil deDuitse ex-journalist helpen met de logistieke ondersteuning bij debetoging op 11 september, die volgens hem sowieso zal plaatsvinden.Het arrest wordt de komende dagen verwacht. Daarin zal Raad van Statezich uitspreken over de verwijzing./.VDK

Wordt vervolgd...

17:06 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

27-08-07

80ste IJZERBEDEVAART

Volgende persmededeling werd verspreid daags voor de 80ste IJzerbedevaart door Spirit:

Spirit aanwezig op 80e IJzerbedevaart
Spirit roept op om zondag deel te nemen aan de 80ste IJzerbedevaart in Diksmuide. De partij doet dit met veel respect voor de inspanningen van het IJzerbedevaartcomité dat van de bedevaart een pluralistische en hedendaagse bijeenkomst maakt. Spirit hoopt dat ook vele andere organisaties zondag naar Diksmuide afzakken, om duidelijk te maken dat de tijdloze boodschap van Vrede, Vrijheid en Verdraagzaamheid breed gedragen wordt. De IJzerbedevaart vormt voor de progressieve vleugel van de Vlaamse beweging ook een gelegenheid om aan te tonen dat de vraag naar een volwaardige staatshervorming niet enkel komt vanuit een verkrampt, rechts Vlaanderen. Het verlangen naar beter bestuur valt immers niet te situeren op het ideologische spectrum
.

Even een paar dingen op een rijtje zetten.

Spirit zegt: Spirit hoopt dat ook vele andere organisaties (...) de tijdloze boodschap van Vrede, Vrijheid en Verdraagzaamheid breed gedragen wordt. En vertaalt dit (in dezelfde tekst nog!) naar: De IJzerbedevaart vormt voor de progressieve vleugel (...) volwaardige staatshervorming niet enkel komt vanuit een verkrampt, rechts Vlaanderen. Waarmee Spirit een directe aanval uitvoert op meer dan twee miljoen kiezers die Vlaams Belang, N-VA en CD&V stemden bij de laatste verkiezingen. Erg vredevol en verdraagzaam is dit niet te noemen!

Op de IJzerbedevaart zelf werd volgens de kranten 'harde' en 'gespierde' taal gesproken door onder andere Walter Baeten, voorzitter van het IJzerbedevaartcomité. "Niet wij zetten de eenheid van het land op het spel, maar de Fransdollen. Niet Vlaanderen en de Vlaamse eisen hebben schuld aan de problemen van dit land, maar Wallonië en het Waalse non." "De Waalse leiders willen blijven profiteren van Vlaanderen. Ze moeten Vlaams geld krijgen om over de balk te gooien en als negentiende-eeuwse baronnen uit te delen om de eigen Waalse mensen verknecht te houden. Wallonië wil geen uniteit, Wallonië wil profijt." aldus Baeten.

Jammer genoeg is dit maar de indruk wekken dat Baeten van belgië af wil. Verder in zijn betoog klinkt het: "Vrees toch niet. Stap bij een eeuwig 'non' uit de Belgische structuur met een eenvoudige meerderheid van Vlamingen in Kamer en Senaat. Nodig daarna de Waalse deelstaat uit op Hertoginnedal. Bepaal dan samen wat er nog federaal georganiseerd moet worden en leg de jaarlijkse financiële transfers vast." Een puur confederalistisch betoog dus. De beruchte, jaarlijkse miljardentransfers naar Wallonië mogen van Baeten dus gewoon blijven bestaan, al zegt hij het niet met zoveel woorden.

Oudste bedevaarder Paul Dewilde wil de gematigde en radicale Vlaams-nationalisten opnieuw verenigen. "Laten we er weer één bedevaart van maken. We kunnen ons 364dagen van het jaar bezighouden met ons grote gelijk, maar op die ene dag moet het toch samen lukken." Daar heb ik geen enkel probleem mee, maar laat de bedevaart dan een echte Vlaamse bedevaart zijn, trouw aan het IJzertestament ' Zelfbestuur, Nooit meer Oorlog en Godsvrede'. De IJzertoren is niet zomaar een 'vredesmonument', neen, het is een monument dat symbool staat voor de Vlaamse ontvoogdingsstrijd. Een symbool voor die duizende Vlamingen die hun leven hebben gegeven voor de Vlaamse grond.

Maar dit is voor de Spiritisten en sommige N-VA'ers blijkbaar niet meer van belang. Zij maken liever een onderscheid tussen links en rechts. Tussen de 'goeden' en de 'slechten' zoals in een goedkope spaghettiwestern. De IJzerbedevaart dient daar echter boven te staan. Zoals Dewilde het zegt in zijn betoog moet het mogelijk zijn om één dag op het jaar Vlaming te zijn over de partijbelangen heen. Het bestuur van de IJzerwake steekt dan ook al van bij het begin van haar organisatie de hand uit naar het IJzerbedevaartcomité om te praten. Het is echter nog altijd wachten op een antwoord.

We zien wel wat de toekomst ons brengt.

11:52 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het geheim van een franstalig vetorecht

Een interessante tekst van Matthias Storme:

Het geheim van een franstalig vetorecht
26-08-2007 - Matthias Storme

Ook Marc Reynebeau gelooft niet meer in het voortbestaan van België, zo leid ik af uit zijn jongste artikel, in de Standaard van 25 augustus ("Het geheim van België"). In dit stuk is hij naar zijn doen trouwens erg mild voor het flamingantisme. Maar tussen de regels door klinkt er toch een echo van de stelling die Franstalige politici ons willen doen slikken, dat het ondemocratisch zou zijn om met een Vlaamse meerderheid in het Parlement "eenzijdig" de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde goed te keuren. En Reynebeau doet dat door een citaat uit de mond van mijn grootvader August de Schryver te gebruiken:
"'Meerderheid en oppositie wisselen af,' aldus de katholieke politicus August De Schryver in 1954, 'maar deze groepen uit de natie moeten, beide, de basissen eerbiedigen voor een gemeenschappelijk leven-in-de-staat van landgenoten met verschillende overtuigingen; hierin ligt “het compromis der Belgen, besloten.'"
KLIK HIER voor de volledige tekst.

10:46 Gepost door Bert Deckers in Politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |