18-09-07

BEZOEK UIT DE ELZAS

VBJ Antwerpen plaatst het komende werkjaar in het teken van het Europa der Volkeren. Maandelijks zullen wij dan ook een buitenlandse gast uitnodigen. De eerste gast die naar Antwerpen komt is Fabrice Lauffenburger. Fabrice is de jongerenvoorzitter van Alsace d'Abord.

Deze partij omschrijft zichzelf als volgt: "ALSACE D'ABORD is een politieke beweging die de regionalistische en identitaire krachten uit onze streek verzamelt. Wij zijn Elzassers door geboorte of door adoptie en beklemtonen onze verbondenheid met de Elzassische, Franse en Europese identiteit van onze streek. Die identiteit is tegelijk Frans en Alemanisch, en de verbondenheid met de enen houdt geen verwerping van de andere in. Onze identiteit wordt zowel bedreigd door de niet-Europese inwijking, als door de culturele gelijkschakeling, het vergeten van onze wortels en de ontaarding van onze waarden. De belangen van de Elzassers worden in Parijs niet naar behoren verdedigd door verantwoordelijken die zich onderwerpen aan de bevelen van hun politieke leiders. Alleen als de Elzassers aaneensluiten in een grote beweging, die 'de Elzas éérst' zullen verdedigen, vrij van elke Parijse betutteling, zal dit de Elzas de kracht geven zich te laten beluisteren en te doen eerbiedigen, door Parijs én door Brussel, om zo zijn uitstraling en zijn voorspoed te verzekeren."

Fabrice komt uitleggen hoe en waarom Alsace d'Abord de belangen van de Elzassers verdedigt. Een tolk zal tijdens de spreekbeurt regelmatig een vertaling brengen naar het Nederlands. Iedereen is bij deze uitgenodigd! Nadien geeft VBJ Antwerpen nog een gratis vat. Voor meer info mag je me steeds mailen.

Praktisch:

Fabrice Lauffenburger
Voorzitter Alsace d' Abord-jongeren
Vrijdag 21 september 2007
20.00 uur
Taverne Rubenshof
Groenplaats - Antwerpen


12:55 Gepost door Bert Deckers in Politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.