26-09-07

DEN BELZIEK IS GERED!

Het land is gered! De belgische klucht heeft zijn helden gevonden! 400 'artiesten' en andere bekende 'belgen' starten een petitie tegen de splitsing van dit land.

"In het licht van de wereldproblemen snap ik echt niet hoe je je zorgen kunt maken om een futiliteit als Brussel-Halle-Vilvoorde", foetert Luc De Vos. Daarom heeft hij de petitie ondertekend, met een duidelijke boodschap aan de politici: 'Doe toch eens normaal, zeg.' " Uiteindelijk gaat het in die regeringsonderhandelingen maar om één ding", treedt Axl Peleman hem bij. "Wie heeft de langste fluit?"

Met deze (en andere) platte argumenten verdedigen de wereldverbeteraars uit Vlaanderen hun standpunt. Van hoog niveau kan je hen alvast niet beschuldigen evenmin als dat ze blijk geven van enige politieke kennis.

Men heeft Janssens kunnen redden in Antwerpen met BV's en men denkt nu dat het land op dezelfde wijze kan behoed worden voor een splitsing. Best wel grappig maar dit keer zal het niet helpen, zeker niet op termijn.

Stukje uit de tekst van de petitie: "We zijn Vlaming, Brusselaar of Waal, we zijn Belgen en wereldburgers. We willen niet dat er nieuwe muren worden opgetrokken tussen mensen, tussen regio's en tussen landen. We willen niet dat het solidariteitsbeginsel wordt vervangen door wedijver en egoïsme. Wie wordt er beter van als mensen tegen elkaar worden opgezet?"

Het zijn nieuwe gegevens. Als Vlaanderen onafhankelijk wordt, worden er blijkbaar (figuurlijk) 'muren opgetrokken'. Dat wisten we dus nog niet. En dat de mensen tegen elkaar worden opgezet is ook nieuw. Altijd dezelfde holle argumenten, altijd hetzelfde gemekker over 'solidariteit' en 'de wereld is van iedereen' en andere... Denken ze nu echt dat wij als Vlamingen niet solidair zijn? Lezen deze 'culturo's', zoals ze zichzelf noemen, dan geen kranten en/of politieke literatuur? Nog nooit gehoord van de miljardentransfers naar Wallonië?

Axl Pelemans is blijkbaar het naïefste! "Als je je been breekt, word je in elk ziekenhuis als een koning geholpen." Dan hoop ik voor hem dat hij zijn been niet breekt in het Brusselse en terecht komt in een ziekenhuis waar men hem niet verstaat en men hem niet wil helpen. Want dàt is de realiteit beste Axl! Dàt overkomt de Brusselse Vlamingen dagelijks!

Ach ja, in de paleizen van de 'culto's gaat alles perfect natuurlijk. En zeker wanneer de fantasiewereld van deze heren en dames wordt versterkt door de nodige invloed van drugs en drank.

Maar niet getreurd, deze met politiek doorspekte individuen gaan het land redden! Het gaat goed met belgië. Men kan terug op twee oren slapen.

11:03 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Zouden de prominenten bereid zijn jaarlijks de €1638 die van mijn inkomen richting Wallonië gaan terug op mijn rekening te storten?

Gepost door: Walter | 26-09-07

De honden blaffen, de karavaan trekt verder!

Gepost door: Dimitri | 26-09-07

De commentaren zijn gesloten.