16-10-07

HET KAF SCHEIDT ZICH VAN HET KOREN

Met Steven Godefridi stapt alweer een Vlaams Belanger over naar Lijst Dedecker. Mogen we eigenlijk wel schrijven 'Vlaams Belanger'? Als men gaat kijken welke personen tot nu toe de overstap maakten dan stellen we vast dat deze mensen stuk voor stuk uit het niets kwamen opgedoken, van de VLD kwamen, misnoegd waren bij een vorige partij omdat ze niet genoeg erkenning kregen (lees het juiste postje) en meer van deze redenen.

Een gemakkelijk excuus hoor ik u zeggen. Welnee, toch niet. Het is een typisch verschijnsel dat bij de sterke groei van een partij zich de meest profilerende mensen zich komen aanmelden. Arrivisten. Zo ook bij het Vlaams Belang. Je kan dan de partijleiding verwijten dat ze maar voorzichtiger hadden moeten zijn bij het binnenhalen van sommige mensen, maar dat zou al te gemakkelijk zijn. De partijleiding wil het stemmenaantal zien groeien van verkiezing tot verkiezing en uit die optiek is het dus begrijpelijk dat men 'stemmentrekkers' binnenhaalt. Het blijft een feit dat, buiten enkele uitzonderingen, de meeste 'vernieuwers' op bijna dezelfde ideologische lijn zaten als de partij. Daarom dat ik het steeds weerkerende argument van het 'extremisme' van de partij of de 'té autoritaire' leiding een ballon vind die snel doorprikbaar is. Het Vlaams Belang wordt op een correcte manier geleid en probeert, zo goed als het kan, al haar mandatarissen op één zelfde lijn te krijgen. Wat in mijn ogen niet meer dan normaal is.

Voor mij is momenteel het kaf zich van het koren aan het scheiden. In 2009 zullen we naar de kiezer trekken met ideologisch sterk onderbouwde kandidaten. Diegene die het niet 100% met het programma van het Vlaams Belang eens zijn kunnen dus inderdaad maar beter nu vertrekken. Eigenlijk moeten we Dedecker dankbaar zijn. Hij fungeert als een soort van industriële stofzuiger die de vervuilende en de, voor het Vlaams Belang, gevaarlijke stofdeeltjes opzuigt. Misschien kan hij deze stofdeeltjes recycleren en kunnen we (wie weet) ooit nog samenwerken in een Forza Flandria-verhaal. Ruzie maken lost tenslotte toch niets op. Samenwerken bij een paar thema's daarentegen... Hetzelfde geldt voor de N-VA, al zal deze partij na de regeringsonderhandelingen wel niet veel meer voorstellen. Tenzij ze zich op tijd terugtrekken van de CD&V en haar belgicistisch programma. Overlopers of niet, het Vlaams Belang blijft haar kiezers trouw!

Vlaanderen onafhankelijk!

10:15 Gepost door Bert Deckers in Politiek | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Goede tekst. Het VB zou in de eerste plaats werk moeten maken van ideologische scholing van kaders en militanten.
Terug naar de basisbeginselen : solidarisme en volksnationalisme, weg van het huidige neo-liberale en populistische discours.
Ook zou men meer werk moeten maken van de buitenparlementaire strijd.

Gepost door: jefke. | 22-10-07

Groot gelijk Inderdaad, jefke, het Vlaams Belang moet terug naar de basis. Bert Deckers is iemand die hier m.i. mee voor kan zorgen. Weg met de overlopers!

Gepost door: Gelenaar | 14-11-07

Gelijk jefke zegt terug naar de grondbeginselen : solidarisme, nationalisme en ethische waarden. Tussen liberalen kan men al genoeg kiezen, liever een alternatief.

Gepost door: fons | 14-11-07

De commentaren zijn gesloten.