31-10-07

ANNICK BUGGENHOUT VAN VLD NAAR VLAAMS BELANG

Annick Buggenhout, 38 jaar jong, zette onlangs de stap naar het Vlaams Belang. Annick was districtsraadslid voor de VLD in Antwerpen en was tevens ombudsvrouw voor groot Antwerpen. Ze is rechts-liberaal en ondervond steeds meer tegenstand binnen de VLD door haar rechtse standpunten. Ik heb Annick enkele vragen gesteld over haar keuze voor het Vlaams Belang. Leest u even mee.

Annick, waarom maakte u de overstap van VLD naar het Vlaams Belang?

Vroeger was er nog ruimte voor een rechtse mening binnen de liberale partij, maar op de dag van vandaag heerst er een linkse kaste binnen de VLD. Een eigen mening (die van het eigen volk) is niet meer toegelaten. Het eigen volk mag niet meer weerklinken in het beleid en dit druist uiteraard in tegen het liberale gedachtegoed.

Het nationaal beleid en ook het Antwerpse beleid leiden tot omgekeerde discriminatie. De VLD is hier mede de oorzaak van. De allochtone bevolking, zijnde de ‘nieuwe belgen’ vormen de hoofdmoot en het eigen volk komt in het beleid bijna niet meer voor. De nieuwe belgen weten dit systeem meer en meer naar hun hand te zetten en dat leidt bijvoorbeeld tot de overdreven aandacht voor de moslimbevolking en dat dringt door tot de meest dagdagelijkse dingen. De Europese normen en waarden lijken te vervagen in de scholen en in de maatschappij.

Waarom koos u voor het Vlaams Belang en niet voor Lijst Dedecker (LDD)?

Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat LDD eerder een tactische zet is van iemand uit de rechts-liberale vleugel die desnoods voor de macht toch de rechtse kantjes van LDD wat wil afzwakken. Het flirten met het huidige beleid is bij LDD niet ondenkbaar. Hopelijk vergis ik mij hierin.

Het Vlaams Belang staat al 30 jaar voor onze roots. Voor iemand die zich in zijn eigenheid bedreigd voelt is de stap naar het Vlaams Belang een logische keuze. Opkomen voor de eigenheid van de Vlamingen is voor mij dan ook zeer belangrijk.

Wat zou volgens u het streefdoel moeten zijn van een rechtse en Vlaamse partij

Een rechtse en Vlaamse partij moet zich in de eerste plaats bezighouden met het streven naar een beleid voor het eigen volk zodat het eigen volk zich terug thuis voelt in eigen land. Ik merk op dat het Vlaams Belang al altijd de enige consequente rechtse Vlaamse partij is geweest en nog steeds is. Daarom ook mijn keuze voor deze partij.

Heeft u nog een laatste opmerking voor de lezers van deze blog?

Ik roep iedere Vlaming op om te laten zien waar hij of zij voor staat. We mogen als Vlamingen hier niet voor afgestraft worden!

17:22 Gepost door Bert Deckers in Politiek | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Houd u mond aub,met al die rasistische opmerkingen bereik je tg niets mee
Al da gedoe me allochtonen,al da discrimenerend gedoe is werkelijk voor niets nodig,
Er is al zo veel herrie in de wereld , waarom moeten mensen als jou het ng erger maken?

Grtn Katrien

Gepost door: Katrien | 20-05-09

nationalisme Het Vlaams Belang spreekt mij volkomen niet aan.Verscheidenheid boeit,dus een multiculturele samenleving ook,verschillende culturen die zich integreren behoort tot de stedelijkheid.Maar dit vraagt om verdraagzaamheid zowel van autochtonen als allochtonen.Het Vlaams Belang is daar niet de geschikte politieke partij voor.Tenslotte is nationalisme dat dateer van de periode van Bismarck achterhaald.Ik heb meer een Eeuropese en kosmopolitische visie op de wereld("we are the world")Ik loop trouwens niet warm van een verzuurd Vlaanderen met een kleinburgelijke fla-flamentaliteit.Vlamingen moeten meer Europees denken

Gepost door: david | 29-05-09

De commentaren zijn gesloten.