14-01-08

JOODS ACTUEEL VERGIST ZICH

Joods Actueel plaatste in haar januari-editie een artikel onder de noemer "De tien hoofdzonden van het Vlaams Belang". Hiermee tracht het Joodse maandblad aan te tonen dat er wel degelijk banden zijn tussen de neo-nazibeweging en het Vlaams Belang. De naïeve lezers maken hieruit op dat het Vlaams Belang een neo-nazibeweging is. De iets verstandigere lezer zal deze mythe al gauw doorprikken.

De vergelijkingen die de Joodse 'onderzoekers' hebben 'gevonden' slaan alleszins nergens op. Van mensen als Joris Van Severen, Cyriel Verschaeve, Karel Dillen en anderen maken zij de grootste nazi's en anti-semieten die er maar geweest zijn. Zomaar, omdat zij bepaalde uitspraken hebben gedaan of omdat zij bepaalde mensen 'gesproken' hebben. Dat deze laatste mensen eveneens (rechts-)nationalisten waren en dat het daarom was dat deze mensen werden aangesproken of uitspraken deden, dat speelt blijkbaar geen enkele rol meer.

Maar goed. Het Joods Actueel ziet in het Vlaams Belang haar grootste vijand en bestrijdt de partij dan ook op haar manier. Eerlijk gezegd vind ik persoonlijk het artikel meer lijken op een goedkoop stationsromannetje waarme men eens goed kan lachen, dan op een wetenschappelijk onderbouwd artikel. Men heeft duidelijk 'blokwatch' er eens goed op nagelezen en klakkeloos overgenomen. Ook de foto's die men publiceert over de 'gestrekte rechteramen' vind ik een beetje snel door de bocht. "Zouden ze dat nu zelf geloven?" vraag ik me dan af.

In ieder geval werden zo weer zes pagina's van het Joods Actueel snel en gemakkelijk gevuld en blijft de "Vlaams Belang zijn neo-nazi's"-mythe goed overeind. Ondertussen zullen wij ons met de échte problemen in de maatschappij bezig houden. En als het Joods Actueel beweert een boek te kunnen vullen met bewijzen van neo-nazi sympathiën dat ze dan maar zo'n boek publiceren. Dan kunnen we nog eens lachen...

Mensen die het artikel willen lezen van Joods Actueel, kunnen dit krijgen door een simpel mailtje naar mij te sturen.

13:29 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Roeland Raes minimaliseert de Holocaust en ontkent het aantal joden uitgeroeid tijdens WOII. Hij werkt nog steeds bij het VB.

Maurice Bardeche schrijft 'cramatoria werden in Auschwitz gebouwd na de oorlog omdat die niet bestonden' (boek verboden, auteur bestraft) het VB schrijft in een brief aan Joods Actueel 'dat boek is niet negationistisch'.

Verschillende VB leden veroordeeld in het verleden voor het brengen van de hitlergroet, thans loopt een proces in brussel tegen nog zo eentje.

Bert Eriksson zegt 'joden moet je allen doden, Hitler had gelijk' als hij sterft krijgt hij een in memoriam in het VB magazine zonder maar een woordje kritiek - hoe kan dat nou?

Enz. Enz.

Bert Deckers is ofwel oliedom ofwel zich gewoonweg niet bewust van de historische geladenheid en wat de Holocaust nog steeds betekend voor de overlevenden...

Gepost door: Jan Knoop | 17-01-08

En Jan Knoop is zeker oliedom, want hij kan niet schrijven zonder fouten. In de laatste zin van zijn reactie staat een grote dt-fout. Iemand die niet zonder dt-fouten kan schrijven is intellectueel niet in staat een brede en verstandige kijk te hebben op de realiteit. Om intellectueel over te komen doen mensen die de dt-regel niet onder de knie krijgen, moreel verontwaardigd over een heleboel dingen. Ze denken dat ze daarmee een intelligent imago cultiveren. Maar door de ontelbare fouten die ze schrijven worden ze snel ontmaskerd. En dan worden hun intellectuele beperkingen pijnlijk duidelijk. Met Jan Knoop is dat niet anders.

"... en wat de Holocaust nog steeds betekend(aiaiaiai) voor de overlevenden..."

Gepost door: Eber Ruwebolster | 17-01-08

neonazi? Dillen is zondermeer een nazi, evenzo de rest van het "zootje". Trouwens mijnheer Deckers wat sta jij daar te pronken met in de achtergrond een ander neo-nazisymbool?

Gepost door: Ghislain Joris | 26-01-08

Neen, foutje? Dat is nu precies de hypocriete houding van VB'ers die Joods Actueel aan de kaak wou stellen. Natuurlijk is dat een "keltisch" kruisje. *
Maar "toevallig" is dat ook als vlag te koop in de webshop van Blood and Honour Vlaanderen. Daar staat het natuurlijk niet voor "keltisch kruisje".
In elk geval toont het ook jullie verwantschap met het Teutoons heidendom van jullie grote lichtende voorbeelden.
Kom er toch opelijk voor uit. Vooruit flink wezen!
Maar blijkbaar is de partijdonatie ook hier weer de wortel van alle dubbelzinnigheid.

Gepost door: Ghislain Joris | 26-01-08

Dat ze er bij Joods Actueel Blokwatch goed op nagelezen hebben, is best mogelijk. Nogal wiedes als je een stuk over het VB wil schrijven. Dat ze 'het klakkeloos overgenomen' hebben, kan Bert Deckers hier wel beweren, maar niet bewijzen. Net zo min als hij kan hard maken dat het artikel in Joods Actueel het VB een neo-nazibeweging noemt. Wie het artikel in JA écht gelezen heeft, weet beter. En wat is er overigens tegen, om artikels over te nemen? Deze blog staat er vol mee. Met zijn 'weerwerk' gooit Deckers dus - deze keer figuurlijk - z'n eigen ruiten in.

Gepost door: Zooooloooog | 04-02-08

De commentaren zijn gesloten.