31-01-08

BART DEBIE VEROORDEELD TOT VIER JAAR CEL...

Bart Debie werd vandaag veroordeeld tot vier jaar celstraf waarvan 1 jaar effectief. Een niet te bewijzen racistische uitspraak van Debie kost hem één jaar van zijn leven. Zonder de aanklacht voor racisme zou Bart immers geen vier maar drie jaar celstraf krijgen... Uiteraard wens ik Bart alle steun toe die hij nodig heeft!

Discussieer mee op: http://forum.politics.be/showthread.php?t=101365


Hier op actie met Bart aan de Deense ambassade in Brussel

11:09 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Het zooooveelste.... bewijs dat justitie in ons landje de pedalen volledig kwijt is. Nu is het ogenblik gekomen om deze mistoestanden WERELDWIJD aan te klagen via internet.(of het iets zal uithalen is een andere kwestie; maar kan bij velen, internationaal, de ogen doen opengaan.)

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 31-01-08

Als die racistische opmerking niet in Debies mond gelegd kan worden, mag hij van jou dus vrijuit gaan voor machtsmisbruik, buitensporig geweld, schriftvervalsing en verduistering? Want Debie zou zonder de verzwarende omstandigheid van racisme geen 3 jaar 'kwijt' zijn geweest, maar gewoon vrijgelaten zijn, met behoud van al zijn rechten. Dat heet 'straf met uitstel'. Als Cassatie het vonnis van het Hof van Beroep niet verbreekt, krijgt Debie niet 4, maar 1 jaar cel. En zelfs dat mag hij thuis, onder elektronisch toezicht of met meldingsplicht, doorbrengen. Vergeet ook niet dat Debie veroordeeld is voor feiten die hij pleegde voor hij bij het VB kwam. Ga je ook een seriemoordenaar verdedigen, alleen omdat hij na zijn laatste moord nog rap een lidkaart van het VB heeft gekocht?

Gepost door: Zooooloooog | 02-02-08

@Zooloog

Even nadenken kan ook geen kwaad , en misschien alle partijen laten spreken :

Over die zogenaamde schriftvervalsing :

"De schriftvervalsing slaat op het feit dat vermeende slagen en verwondingen niet vermeld waren in het PV en alzo - volgens de rechters - de waarheid werd verdraaid. Als er geen onterechte slagen waren, kan ik ze ook moeilijk vermelden. Ten tweede is er sprake van een PV over een huiszoeking waarin de omstandigheden niet juist vermeld waren. Het sterke is, hou u vast, dat ik dit PV niet gemaakt heb, mijn naam er niet in voor komt en al zeker mijn handtekening niet. Toen het werd opgesteld was ik niet eens op dienst ! De agenten die het PV maakten en dus de schriftvervalsing pleegden werden niet eens gedagvaard. Ze verklaarden dat ze dit alles altijd in mijn opdracht deden en dat is volgens deze rechters voldoende. Debie had de leiding en was verantwoordelijk. Moet ik nog zeggen dat je zo elke politiecommissaris onderuit kan halen ? "

Ook dat gedeelte van "geweldpleging" , is eigenlijk niet te bewijzen . Er wordt alleen maar uitgegaan van wat de daders vertellen .

Je vergeet ook dat Bart Debie reeds vrijgesproken was van racisme , en dat hij deze straf infeite krijgt omwille van het scheppen van een sfeer.
Gepost door: Kenny | 02-02-08

Dat is inderdaad uitsluitend de versie van de dader die je daar citeert, Kenny. De slachtoffers en de getuigen hebben een ander verhaal.

Gepost door: Zooooloooog | 04-02-08

De commentaren zijn gesloten.