31-01-08

BART DEBIE VEROORDEELD TOT VIER JAAR CEL...

Bart Debie werd vandaag veroordeeld tot vier jaar celstraf waarvan 1 jaar effectief. Een niet te bewijzen racistische uitspraak van Debie kost hem één jaar van zijn leven. Zonder de aanklacht voor racisme zou Bart immers geen vier maar drie jaar celstraf krijgen... Uiteraard wens ik Bart alle steun toe die hij nodig heeft!

Discussieer mee op: http://forum.politics.be/showthread.php?t=101365


Hier op actie met Bart aan de Deense ambassade in Brussel

11:09 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

28-01-08

DE SELECTIVITEIT VAN HET AFF...

Onze vrienden van het AFF zijn verontwaardigd over het (niet) optreden van de politie voorbije zaterdag in Schoten.

Wat was er aan de hand? Een 160-tal kletskoppen met nazi-sympathieën heeft er in een zaaltje een 'benefietconcert' gegeven. Moeten we dit goed- of afkeuren? Persoonlijk zie ik van beide het nut niet in.

Ik keur het niet goed omdat de manier waarop deze jongens en meisjes te werk gaan geen enkele meerwaarde biedt aan welke ideologie dan ook. Zelfs échte nationaal-socialisten (waar je die dan ook nog moge vinden, maar dat terzijde want volgens het AFF vindt er blijkbaar ooit nog een heropflakkering van deze ideologie plaats...?!?) zouden geschokkeerd zijn van de leeghoofdigheid van die zichzelf verklaarde neo-nazi's.

Ik keur het ook niet af omdat ik dan evengoed feestjes van de PVDA en van de CAP en andere communistische organisaties zoals de LSP-MAS moet afkeuren. Zij hangen evengoed een ideologie aan die miljoenen doden op haar geweten heeft... Maar dat wil het AFF niet gezien hebben.

Hetzelfde verhaal met het verbod op niet-politiek correcte activiteiten in Lommel. Ook daarover was het AFF duidelijk: dit verbod is niet streng (lees selectief) genoeg! Op deze manier kunnen groene actiegroepen en dergelijke ook niet meer hun protest uiten... Vrije meningsuiting is dus TOCH selectief voor het AFF.

Maar goed, in hun verontwaardiging gaat het AFF nog verder. De politie trad niet op wanneer de wet werd overtreden. De overtreding? Het strekken van de rechterarm en het scanderen van zeer volwassen slogans als 'Sieg Heil' en Juden Raus'. In plaats van eens te lachen met deze enkelingen en ze in hun waan te laten dat ze ooit in een herenigd Germaans Rijk zullen wonen, moeten deze leeghoofden hard aangepakt worden door de politie, aldus het AFF. De politie trad dus niet op terwijl het wist dat honderd meter van hen overtredingen plaats vonden... Hebben we het AFF dezelfde verontwaardiging horen uiten bij de betogingen van illegalen in Antwerpen? Ik niet alleszins! Wanneer linkse heethoofden Vlaams Belang manifestaties verstoorden met geweld en vandalisme en wanneer daarbij de daders van dit geweld niet werden gearresteerd, hoorden we toen het AFF verontwaardigd reageren? Ik niet! En u zeker en vast ook niet!

Er zijn dan ook andere problemen dan enkele dwaze kinderen die eens graag de rechterarm strekken in een gesloten zaaltje en die de dag daarop hun bed niet uitgeraken omdat ze een gigantische kater te verwerken hebben... Nogmaals, ik keur hun gedrag niet goed maar het AFF maakt zich stierlijk belachelijk door steeds de strijd aan te gaan met... ja met wie eigenlijk...?!?

17:47 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

21-01-08

OPENING NIEUW SECRETARIAAT: METEEN AL VANDALISME!

Zaterdag werd het nieuwe regiosecretariaat van Vlaams Belang Herentals geopend. Als sprekers waren Filip Dewinter en Pieter Huybrechts uitgenodigd. Spijtig genoeg werd 's nachts al duidelijk waar de werkelijke 'onverdraagzamen' zich bevinden... De glazen deur van het secretariaat werd vakkundig vernield. Links Vlaanderen zendt zijn zonen uit!11:25 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

14-01-08

JOODS ACTUEEL VERGIST ZICH

Joods Actueel plaatste in haar januari-editie een artikel onder de noemer "De tien hoofdzonden van het Vlaams Belang". Hiermee tracht het Joodse maandblad aan te tonen dat er wel degelijk banden zijn tussen de neo-nazibeweging en het Vlaams Belang. De naïeve lezers maken hieruit op dat het Vlaams Belang een neo-nazibeweging is. De iets verstandigere lezer zal deze mythe al gauw doorprikken.

De vergelijkingen die de Joodse 'onderzoekers' hebben 'gevonden' slaan alleszins nergens op. Van mensen als Joris Van Severen, Cyriel Verschaeve, Karel Dillen en anderen maken zij de grootste nazi's en anti-semieten die er maar geweest zijn. Zomaar, omdat zij bepaalde uitspraken hebben gedaan of omdat zij bepaalde mensen 'gesproken' hebben. Dat deze laatste mensen eveneens (rechts-)nationalisten waren en dat het daarom was dat deze mensen werden aangesproken of uitspraken deden, dat speelt blijkbaar geen enkele rol meer.

Maar goed. Het Joods Actueel ziet in het Vlaams Belang haar grootste vijand en bestrijdt de partij dan ook op haar manier. Eerlijk gezegd vind ik persoonlijk het artikel meer lijken op een goedkoop stationsromannetje waarme men eens goed kan lachen, dan op een wetenschappelijk onderbouwd artikel. Men heeft duidelijk 'blokwatch' er eens goed op nagelezen en klakkeloos overgenomen. Ook de foto's die men publiceert over de 'gestrekte rechteramen' vind ik een beetje snel door de bocht. "Zouden ze dat nu zelf geloven?" vraag ik me dan af.

In ieder geval werden zo weer zes pagina's van het Joods Actueel snel en gemakkelijk gevuld en blijft de "Vlaams Belang zijn neo-nazi's"-mythe goed overeind. Ondertussen zullen wij ons met de échte problemen in de maatschappij bezig houden. En als het Joods Actueel beweert een boek te kunnen vullen met bewijzen van neo-nazi sympathiën dat ze dan maar zo'n boek publiceren. Dan kunnen we nog eens lachen...

Mensen die het artikel willen lezen van Joods Actueel, kunnen dit krijgen door een simpel mailtje naar mij te sturen.

13:29 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

11-01-08

FOTO-ARCHIEF > VBJ OP REIS NAAR STOCKHOLM

Ik ben eens in mijn foto-archief gedoken en wat foto's ingescand. Hier een eerste reeks van een reis met VBJ naar Stockholm voor een meeting van de National Demokraterna in 2004. Uiteraard werd ook Stockholm zelf bezocht en dan vooral het nachtleven. Bekijk het hier zelf.

12:47 Gepost door Bert Deckers in Politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-01-08

DE LEEUW VAN VLAANDEREN IS HET VOLKSCAFE VAN DE STAD ANTWERPEN

Op de webstek van de Gazet Van Antwerpen kan je je mening geven over wat jij het beste Volkscafé vindt van 't Stad. Omdat ik moreel niet anders kon, koos ik voor de Leeuw Van Vlaanderen in de Jezuïetenrui. Doe het zelfde via deze link: Volscafé van 't Stad.

13:54 Gepost door Bert Deckers in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

09-01-08

250.000(!) euro subsidie voor scoutsgroep!

Daarnet las ik in de krant dat de scouts van Beerse voor hun nieuwe lokalen een subsidie zullen krijgen van niet minder dan 250.000 (!) euro... De meerderheid vindt dit gerechtvaardigd want: "De scouts heeft hier een groep van 300 leden en een veertigtal leiders en leidsters...".

In Holland zeggen ze: "Nou breekt m'n klomp!". Een groep die met andere woorden succes heeft en die dus in feite zelf een grote inzamelactie zou kunnen organiseren voor nieuwe lokalen, zo een groep krijgt van de gemeente een gigantische subsidie.

Mij lijkt het logischer dat jeugdbewegingen, die het moeilijk hebben om hun werking draaiende te houden, subsidies zouden ontvangen om met dat geld een werking uit te bouwen... Maar ik zal verzuurd zijn. Let wel, ik heb helemaal niets tegen de scouts, maardit gaat er toch een beetje over! Ik hoop dat ik het verkeerd gelezen heb maar ik vrees ervoor!

10:44 Gepost door Bert Deckers in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |