02-04-08

Vlaams Belang Jongeren opgepakt tijdens vreedzame manifestatie voor vrij Tibet

Vanmiddag nam een delegatie van de Vlaams Belang Jongeren deel aan een demonstratie voor een onafhankelijk Tibet. De manifestatie vond plaats aan het Schumanplein en werd georganiseerd door de ‘Vrienden van Tibet’.

Terwijl een vijftiental Vlaams Belang Jongeren vreedzaam actie voerden met affiches, Leeuwenvlaggen en een spandoek ‘Vrij Vlaanderen, vrij Tibet’, werden zij door de ordediensten opgepakt. De andere manifestanten werden met rust gelaten. Het Vlaams Belang is verontwaardigd over het selectieve optreden van de ordediensten en hekelt het gedrag van ‘Vrienden van Tibet’-voorzitster en Spiritiste Inge Hermans, die het nodig vond de politie hiertoe aan te sporen. Het optreden bewijst opnieuw wat al eerder was geweten: in dit land geldt vrije meningsuiting niet voor Vlaams-nationalisten.

14:37 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Inderdaad, vreedzaam betogen, net zoals op 11 september, verzetten tegen arrest en politiebuschauffeurs aanvallen, dat is kei vreedzaam! Weer typisch dat jullie er staan met "vrij Vlaanderen" etc. terwijl de betoging over iets helemaal anders gaat. Leuk dat jullie de miserie van Tibet misbruiken voor eigen reclame.

Gepost door: Jimmy Jazz | 05-04-08

Inderdaad: verzetten tegen arrest!!! Waarom moest er trouwens gearresteerd worden? Was er geweld? Kwamen er vernielingen aan te pas? Werden voorbijgangers lastig gevallen? Neen, en dat was ook zo op 11 september van vorig jaar! Iedereen mag betogen, waarom Vlaamsnationalisten dan niet?

Gepost door: Wim | 07-04-08

Pff wat is dat nu? Jullie mogen toch meer dan genoeg betogen, maar als er inderdaad gevaar is, moet het verboden worden. Maar als je verder zou lezen dan mijn eerste zin, zie je een veel belangerijker punt dat ik wou maken. Als je naar een Tibet-betoging gaat gebruik je banners en vlaggen over Tibet. Nu misbruiken jullie de problematiek van Tibet voor eigen reclame. (waarschijnlijk daarom dat jullie er verwijderd werden) En als jullie opgepakt worden is het dubbel succes want dan kunnen jullie je weer in de slachtofferrol wentelen. Moesten jullie echt willen betogen voor Tibet zou ik het inderdaad spijtig vinden dat jullie verwijdert waren, maar ik heb er mijn twijfels bij.

Gepost door: Jimmy Jazz | 08-04-08

Beste Jimmy, in onze kringen bestaat al veel langer dan vandaag interesse in Tibet. Tegen de Olympische Spelen in China voeren wij al sinds een jaar of acht aktie. In al die tijd heb ik nooit veel aktievoerders van andere politieke strekkingen gezien. En is het gebruik van een verenigingsnaam, in dit geval VBJ, tegenwoordig ook al een reden om vreedzame aktievoerders op te pakken?

Gepost door: Wim | 09-04-08

Laat mij in de eerste plaats zeggen dat alle politieke partijen een hypocriete houding aannemen tegenover deze problematiek, de spelen in Peking staan al heel lang vast en op het laatste moment spreken ze over een eventuele boycot. Zelf ben ik tegen een boycot, de oude traditie zegt dat tijdens de Olympische Spelen niet aan oorlog en politiek wordt gedaan, dit wil ik respecteren, ons land heeft nu een sterk signaal aan China gegeven, en moet na de Spelen zijn steun aan Tibet blijven geven, maar onze Belgische atleten moeten zeker ook de mogelijkheid krijgen om mee te spelen. Maar waar je nu nog steeds geen reactie op gegeven hebt, Wim, is waarom jullie op die betoging er met Vlaamse Leeuwen en slogans voor vrij Vlaanderen staan, als ik naar een pro-abortus-betoging ga, gebruik ik toch ook geen spandoek over hogere lonen voor ambtenaren ofzo?

Gepost door: Jimmy Jazz | 10-04-08

Waarom Vlaamse leeuwevlaggen en de slogan "Vrij Vlaanderen"? Omdat het in wezen om dezelfde problematiek gaat: het onafhankelijkheidsstreven van een volk. Met dit verschil dat het bij ons natuurlijk veel beter leven is dan in Tibet, waar de onderdrukking veel fysieker van aard is. Met de leeuwevlaggen willen we dus uitdrukken dat Vlaanderen solidair is met Tibet. De slogan "Vrij Vlaanderen" zou ik persoonlijk niet gebruikt hebben in deze context, dat is de keuze van VBJ. Maar ik blijf er wel bij: er was hier geen reden om tot arrestatie over te gaan. Dat begint al te lijken op de methodes van het totalitaire regime in China.

Gepost door: Wim | 10-04-08

Sorry, even te snel geweest. Ik las het artikeltje van Bert nog eens en lees dat het gaat om de slogan"Vrij Vlaanderen, vrij Tibet". Ik zie niet in wat het probleem is met deze slogan. Als dit ook al niet meer mag is het hier toch ook droevig gesteld met de democratie.

Gepost door: Wim | 10-04-08

De commentaren zijn gesloten.