11-04-08

VLAAMS BELANG EIST ANNULERING PIVA-REIS NAAR BEIJING

VLAAMS BELANG EIST ANNULERING PIVA-REIS NAAR BEIJING.
Vlaams Belang vraagt de provincie om contacten met China te bevriezen tot er duidelijkheid is rond Tibet en de verbetering van de mensenrechten in China.
Persmededeling

Met verbijstering heeft de Vlaams Belang-fractie in de Antwerpse provincieraad kennis genomen van het feit dat de opendeurdag van de provinciale onderwijsinstelling PIVA op 13 april e.k. volledig in het teken zal staan van de Volksrepubliek China. Dit heeft alles te maken met het feit dat de school in het kader van het uitwisselingsproject ‘Heart to Heart’ werd geselecteerd als partner van de ‘Beijing Nr. 55 High School’ uit het Dongcheng district in Peking. Dertien leerlingen en twee begeleiders van de afdeling Toerisme zullen vlak voor de Olympische Spelen naar Peking afzakken en daar de voorbereidingen van dichtbij kunnen meemaken.

Ondanks de plechtstatige verklaringen van Chinese ‘officials’  dat de Olympische spelen die op 8 augustus e.k. in Beijing van start zullen gaan ‘…bij zullen dragen tot een verdere ontwikkeling van de mensenrechten in de Volksrepubliek ‘ kan men niet anders dan vaststellen dat de Chinese regering zonder verpinken zelfs de meest elementaire mensenrechten zoals het recht op vrije meningsuiting, het recht op vereniging of het recht godsdienstbeleving, aan hun laarzen blijven lappen…. En dan zwijgen we nog over de ongenadige manier waarop de Chinezen de protestbeweging in Tibet pogen de kop in te drukken.

De Vlaams Belang-fractie in de Antwerpse provincieraad, die sowieso al bij monde van raadslid Jan Huijbrechts, van plan was om – in het raam van de recentste gebeurtenissen- een voorstel tot ‘bevriezing’ van het samenwerkingsakkoord met de provincie Shaanxi, op de raadszitting van 24.04 e.k. voor te stellen, zal in elk geval tijdens dezelfde raadszitting eisen dat deze PIVA-trip geannuleerd zou worden….

Raadslid Jan Huijbrechts zal op de zitting van 24 april ook vragen dat de provincie zijn contacten met China wil bevriezen tot er een deftige oplossing komt voor de schijnende situatie in Tibet.

Raf Liedts
Fractievoorzitter Vlaams Belang 

15:52 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Laat die klein mannen toch met gerust, door die studiereis af te lassen benadeel je enkel de leerlingen. Ze gaan naar China om die voorbereidingen te zien, niet om Tibetiaanse monniken in elkaar te slaan. Dit is ook een actie die helemaal niets zou uitmaken, je gelooft toch niet dat de Chinese regering zegt: "oh nee, die Antwerpse leerlingen komen toch niet, help!". Ik begrijp dat je voor de vrijheid van Tibet bent, maar laat die leerlingen toch alsjeblieft gewoon hun studies doen.

Gepost door: Jimmy Jazz | 13-04-08

Typisch! Ik ben 1 van de studenten die de unieke ervaring heeft mogen delen om aan dit project deel te nemen. Ik ben net terug van Zaventem en wou eens nakijken wat er in de media zoal te doen was rond het "heart to heart"-project en plots stuit ik op dit bericht...
Ik ben erg blij dat niemand enig belang heeft gehecht aan een paar kommaneukers die er weer het hunne over moesten zeggen.
Dit project staat volledig los van eender welke politieke situatie in China. Deze reis heeft ons enorm veel ervaringen geschonken en we hebben er ongelofelijk veel geleerd. Zowel over China zelf, moest u het niet weten, heeft dit land de rijkste en langste cultuur en tradities ter wereld. Op persoonlijk vlak zijn we ook enorm bijgeschaafd. Het is helemaal niet evident om 12 dagen lang bij een onbekende, Chinese familie te verblijven en goede communicatie en overeenkomst te onderhouden. Hieruit hebben wij enorm veel geleerd en dit zal ons hele leven bijblijven en dit heeft ons erg belangrijke lessen geleerd. Als u zelf uw wereld wil beperken tot Vlaanderen, moet u dit zelf weten. Maar u moet zich schamen dat u heeft getracht dit te saboteren. Gelukkig is niet iedereen zo bekrompen en is dit toch kunnen doorgaan. Als dit ons zou ontzegd worden, is dit een schending van onze rechten en ontneemt u ons een unieke kans om onze kennis van andere culturen te leren kennen. Maar gelukkig staat onze samenleving verder dan uw visie.

Groeten, Fabian

Gepost door: Fabian De Geest | 22-07-08

Beste,

ik vind het enorm opvallend dat een politieke partij als de uwe een groep jongeren een dergelijk project wilt ontnemen. Moest u met degelijke en doordachte argumenten komen zou u misschien gehoord worden. De argumenten die u naar voor brengt TEGEN dit project zijn dezelfde argumenten die ik tegen het Vlaams Belang heb!!! Hetgeen de Chinezen volgens u aan hun laars lappen, lapt u zelf aan uw laars!!!! U zou beter net iets meer aan zelfkritiek doen ipv anderen te bekritiseren, zeker als uw partij zo vol met fouten zit!! Onderdak verlenen aan de top van de KKK is wel 'aanvaardbaar' dan? In mijn ogen zeker niet, en in de ogen van een verdraagzaam mens ook niet. Losstaand hiervan is China inderdaad een land met vele gebreken en wij kunnen alleen maar hopen en proberen bij te dragen aan hun pogingen tot vooruitgang. Maar dit is geen reden om onschuldige jongeren de kans te ontnemen hun wereldbeeld te verbreden en ervaring van cultuur en traditie op te doen. ELke leerling die ik gesproken heb na terugkomst van de reis, spreekt vol lof over hun ontvangst en de manier waarop zij daar behandelt zijn. Zij hebben enorm veel bijgeleerd als het aankomt op waarden, respect voor de medemens, respect voor traditie en cultuur en zoveel kunnen we zeker niet zeggen van het beleid van het Vlaams Belang. In uw bekrompen geest is er slechts ruimte voor één ding, Vlaanderen en dat is enorm triest eigenlijk want onze wereld zit vol met prachtige plaatsen, cultuuren, tradities en zoveel meer.

charlotte

Gepost door: charlotte | 22-07-08

De commentaren zijn gesloten.