08-05-08

Leugens vanuit het linkse kamp

Op de website van het Nationaal Solidaristisch Alternatief meldt de vereniging, die onder meer de originele VB jongeren van Jongeren Aktief, de ecofascisten van Groen Rechts en het VB-aanhangsel Vlaams Jongeren Westland (VJW) overkoepelt, trots dat ze contacten heeft kunnen leggen met "een Amerikaan van de National Alliance".”

Toen we deze paragraaf lazen in De Morgen waren we als VBJ toch wel erg verbaasd. “Een Amerikaan van de National Alliance”. Niemand van VBJ die deze vereniging heeft uitgenodigd of zelfs maar gecontacteerd, niemand van VBJ die op de Dag van de rechts-Europese jeugd deze man tegen het lijf is gelopen. De enige Amerikanen die officieel aanwezig waren, zijn niet de eerste de besten. Zij behoren tot de Robert Taft Club, tot de Leadership Institute en tot de American Cause van Patrick J. Buchanan. Deze verenigingen plaatsen zich ter rechterzijde van de Republikaanse Partij in de VSA.

Tevens is het Nationaal Solidaristisch Alternatief nooit uitgenodigd voor onze rechtse dag, de vereniging neemt (bij monde van Eddy Hermy) openlijk standpunten in die tegen VBJ ingaan. Enkel Jongeren Aktief was officieel uitgenodigd en dit omdat ze, als voormalige jongerenafdeling van onze partij, het dichts bij VBJ staat. Groen Rechts, VJW en andere NSA-onderdelen waren dus niet uitgenodigd.

We zijn er van overtuigd dat de linkse media door het verspreiden van deze insinuaties VBJ in het neo-nazistische kamp probeert te plaatsen. Nochtans had ik eerder in De Morgen al verklaard dat verenigingen als Blood & Honour niet welkom waren op onze rechtse dag. Hadden we dus geweten dat iemand van de National Alliance aanwezig was, hadden we hem onmiddellijk de deur gewezen. Ieder heeft recht op zijn mening en ideologie maar afspraken zijn afspraken. Ook op een Dag van de rechts-Europese jeugd.


15:33 Gepost door Bert Deckers in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.