27-05-08

HET KLEUTERNIVEAU VAN GROEN!

In Gent speelt Groen! een wel erg onvolwassen spel. Groen! vraagt vanavond de stemming op de gemeenteraad van de Stad Gent over het kledingreglement. Dit reglement houdt onder andere in -net zoals hier in Antwerpen- dat personeelsleden van de Stad geen religieuze symbolen mogen vertonen bij 'loketfuncties' of andere plaatsen waar het personeelslid in kwestie in 'aanraking' komt met de burger. Omdat een hoofddoek eveneens als religieus symbool wordt aanzien is deze eveneens niet toegelaten bij de uitoefening van deze functies. En dat schiet steevast in het verkeerde keelgat bij de 'moslim-jagers', want een andere naam voor de opvrijers van de islam uit eigenbelang kan ik niet vinden.

In Gent werd er dus al een akkoord bereikt over dit reglement en het kledingreglement was al enige tijd van kracht. Waarom vraagt Groen! dan toch een stemming aan? Om de simpele reden dat Groen! gewacht heeft op het moment dat de partijen die voor het reglement zijn niet in aantal zijn om het reglement goed te keuren. Men heeft m.a.w. bij Groen! gewacht tot er enkele mensen op verlof zouden gaan, ziek vallen, enz. ... en dat moment is nu.

Maar het zal niet baten. Sas Rouveroij van de Open-vld keert zelfs speciaal terug uit Egypte om het juiste stemknopje in te drukken. Het gerucht bestaat dat enkele CD&V-ers hun stemgedrag zouden kunnen wijzigen, maar dat gerucht is voorlopig nog zeer vaag en dat zou trouwens zeer hypocriet zijn. Nog even afwachten dus.


10:45 Gepost door Bert Deckers in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.