30-06-08

VLAAMS BELANG PROVINCIERAADSFRACTIE HAALT SLAG THUIS

De laatste weken verschenen er wat minder tekstjes op deze blog vanwege mijn verhuis naar de verre Kempen. Je kan me inderdaad verwijten dat ik aan 'stadsvlucht' doe. Niet voor mezelf, maar voor mijn kindjes(s). We zijn met het gezin naar Balen verhuisd, net aan de grens met Limburg. Gisteren zijn we al even de streek gaan verkennen en kwamen zo uit aan de abdij van Postel, waar we meteen een frisse trippel dronken die daar gebrouwen wordt. Het leek even of we naar het Zuiden van Frankrijk verhuisd waren, zo mooi is de streek daar...

Maar goed, even een streepje politiek.

Enkele weken geleden woonden mijn vrouw en mezelf de opening bij van de tentoonstelling 'Diamond Diva's' in het provinciaal Diamantmuseum aan het Astridplein. De vele kroontjes, tiara's, armbanden, halsbanden en zo meer waren prachtig om zien. We hebben dan ook genoten van deze tentoonstelling.

Wat ons echter meteen opviel waren de onderschriften van de tentoonstellingskasten. Deze waren eentalig Engels. Geen Nederlands, Frans of Duits. Anneke Luyckx, eveneens provincieraadslid en ook aanwezig op de opening van de tentoonstelling, interpelleerde tijdens de provincieraad van mei over deze toestand. De reacties waren klassiek. "Het betreft een internationale tentoonstelling georganisseerd door het Antwerp World Diamond Center. Logisch dus dat de opschriften van internationale aard zijn." Ludo Helsen, deputé voor cultuur was echter niet aanwezig tijdens deze provincieraad en kon dus ook niet gepast antwoorden.

Dat deed hij wel tijdens de provincieraad van juni, waar Anneke Luyckx de interpellatie nog eens overdeed. Helsen antwoordde dat hij met enkele juristen de zaak bekeken had en concludeerde dat de tentoonstelling wel degelijk in strijd was met de taalwetgeving. Hij zou een dringende brief laten rondsturen naar alle musea om in de toekomst te voorkomen dat de taalwetgeving nog eens overtreden wordt. Het Vlaams Belang haalde hiermee een serieuze slag thuis tot ongenoegen van onze rode vrienden in de provincieraad. We zullen met onze fractie blijven toezin op de correcte uitvoering van allerhande wetten die onze identiteit beschermen.


11:26 Gepost door Bert Deckers in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.