01-07-08

CGKR = ANTI-VLAAMS

"N-VA-leden verzuipen is vorm van politieke satire volgens CGKR (01/07/08 - Het Nieuwsblad)

Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding (CGKR) noemt het artikel in Le Soir waarin staat dat alle N-VA'ers op een schip moeten worden gezet om dat te laten zinken, politieke satire.

Het Centrum schrijft dat in een antwoord aan François Cauwenbergh uit Londerzeel. N-VA-voorzitter Bart De Wever vindt dat de krant zich schuldig maakt aan racisme tegenover hemzelf, de partij en de Vlamingen en deed daarover aangifte bij het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding. Cauwenbergh diende al een gelijkaardige klacht in op 3april jongstleden over hetzelfde artikel in Le Soir en kreeg van directeur Jozef De Witte van het Centrum inmiddels antwoord. Het CGKR verwijst hem door naar de beroepsvereniging van journalisten. Het plaatst het artikel in Le Soir onder de noemer "politieke satire". Het Centrum "begrijpt dat de misplaatste suggestie om NV-A'ers te laten zinken kan opgevat worden als haatboodschap" en gaat Le Soir vragen rekening te houden met de klacht(en) die hierover zijn ingediend." "Vervang N-VA door joden of islamieten of door FDF'ers en het land is te klein", reageert Cauwenbergh. "Die vergelijking gaat niet op", stelt het CGKR..."

Twee bedenkingen.

1. Het CGKR handelt wel degelijk met twee maten en gewichten. De vergelijking die Cauwenbergh maakt op het einde van het artikel gaat uiteraard wel op! Het CGKR dient blijkbaar nog steeds enkel om de allochtone medemens te beschermen en niet om de man in de straat, Jan modaal of de Vlaming.

2. De N-VA krijgt nogmaals te verwerken wat het Vlaams Belang al 30 jaar te verwerken krijgt. Ik hoop (nogmaals) dat de N-VA hieruit haar lessen trekt en stilaan beseft dat het Vlaams Belang NIET die racistische partij is die instellingen zoals het CGKR (gesteund door de 'gevestigde' partijen) er van wilt maken. Kom je als politieke partij op voor Vlaanderen? Dan krijg je het regime tegen. Zelfs als je in een kartel zit met een belgiscistische partij...

Ik steun alvast de klacht die Bart Dewever overmaakte aan het CGKR over het artikel in Le Soir. In het belang van de Vlamingen.


11:31 Gepost door Bert Deckers in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.