14-07-08

EEN NIEUWE WEEK

Het weekeinde was weeral geslaagd. Vrijdag zijn we met het gezinnetje naar de 11-juliviering van Balen geweest. Het was een 'gewone' viering met optredens van nederlandstalige artiesten, enkele plaatselijke dansgroepen en de voorstelling van Miss en Mister Balen. Geen kritiek dus van mijn kant. Het aantal vlaggen dat in Balen uithing bij de burger viel ook redelijk goed mee. De schrik om als Vlaams Belanger te worden aanzien wanneer men de Vlaamse Leeuw uithangt heeft echter wel gevolgen, maar daar hoeft het Vlaams Belang zich niet schuldig voor te voelen uiteraard. Stilaan zullen de geesten wel rijpen, ik verbeter me, de geesten zijn aan het rijpen, enkel de daden moeten nog volgen... ook bij de man in de straat.

Op de aangekondigde Whiskyavond van zaterdag jongstleden werd inderdaad gediscussieerd over een aantal zaken. De snaren zijn gestemd en de ambities hoog. Er waren mensen van de VVB, NSV en uiteraard VBJ. Volgend werkjaar zullen we (alvast met VBJ) een aantal gewaagde discussies starten. U hoort hier ongetwijfeld nog meer van! A, juist, de Whiskys waren opperbest!

Leterme heeft nog minder dan 24 uur te gaan om een akkoord te bereiken... De geluiden uit Brussel klinken echter niet al te positief. De dreiging van de drie faciliteiten'burgemeesters' om de Gordel te willen 'verbieden' wanneer het gepaard gaat met een politieke boodschap werd nog maar eens herhaald. En een Vlaamse leeuwvlag meezeulen is voor hen al een politieke boodschap. Minister Keulen haalt in zekere zin een slag thuis ivm de Ronzendbrief Peeters die de Vlaamse Wooncode scherpstelt... Het zijn allemaal aanwijzingen dat we nog lang niet thuis zijn wat het communautaire luik van de onderhandelingen betreft! Maar goed, morgen weten we het... Spannend is het wel. Waar de Vlaamse geesten aan het rijpen zijn, is de belgische geest al lang dood, rot en bijna begraven.

11:23 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.