15-07-08

EINDE VAN BELGIË IS NABIJ

Leterme heeft gedaan met spelen. 'Zijn' CD&V heeft gekozen om de stekker uit de regering te trekken. Moedige keuze al is het alternatief nog niet te voorspellen. Niemand weet hoe het nu verder moet. Albert II zal het ook wel niet weten vermoed ik. De oude krokodillen uit de belgische politiek worden nu waarschijnlijk geraadpleegd en daar zal Albert II het mee moeten stellen.

Twee opties mijns inziens:

1. Leterme moet van Albert II verder onderhandelen, deadline of niet, er moet een communautair akkoord komen.
2. Albert II stelt een nieuwe formateur aan (naar alle vermoedens een franstalige, tenzij hij nog maar eens voor zijn schandknaap Verhofstad kiest) en die begint nieuwe onderhandelingen... of vormt een regering waar het communautaire luik niet aan te pas komt.

Beide opties leiden de facto tot het einde van belgië. Een derde optie schiet er mij niet te binnen. A, juist, verkiezingen. Maar dan krijgen we alsnog optie 2 na uitstel. Want zo hard zal de verkiezingsuitslag niet schelen met die van vorig jaar. Het land werkt niet met deze twee gemeenschappen. De botsingen en confrontaties zullen groter worden en het einde van belgië is dus niet langer een utopie maar wordt stilaan werkelijkheid. We kunnen ons als Vlaams nationalisten dan ook maar beter voorbereiden op die splitsing. Er kunnen nog enkele jaren overgaan maar lang zal het niet meer duren! Ik ben alleszins zeer optimistisch.


14:22 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.