18-07-08

CHAOS EN HYPOCRISIE

Over de gebeurtenissen aan de 'top' van ons landje zal nog veel geschreven worden de komende dagen. Daarom enkele korte berichtjes over dingen die ik de laatste dagen vaststelde.

Van alle partijen werden de voorzitters uitgenodigd op het paleis om over de crisis te praten. Behalve de voorzitters van het Vlaams Belang, de N-VA, de Vlaamse Progressieven en het FDF. Uiteraard ligt het Vlaams Belang daar niet wakker van evenmin als de N-VA (buiten natuurlijk het feit dat meer dan 1 miljoen Vlamingen uitgesloten worden voor het debat). De Vlaamse Progressieven zijn zo naïef te denken dat ze niet waren uitgenodigd omdat ze een kartelpartner zijn van de SP.a die wel uitgenodigd was en het FDF is verdrietig dat ze niet uitgenodigd werden want ze wilden de koning op het hart drukken dat hij de Vlamingen niet teveel mag 'toegeven'. Niets nieuws onder de zon dus.

Het feit dat de koning nu drie bemiddelaars heeft aangesteld waaronder geen enkele Vlaming is wel verontrustend en veelzeggend! Deze bemiddelaars waaronder ook de voorzitter van de Duitstalige gemeenschap(!) moeten de Vlamingen ervan overtuigen dat de franstaligen in dit land wel degelijk een staatshervorming willen... U leest dit goed! De schuld van het mislukken van de onderhandelingen over de staatshervorming wordt dus ongenuanceerd in de schoenen van de Vlamingen geschoven! Men moet maar durven.

Iets totaal anders nu. Vorig weekend was de LSP (een stel Marxisten en zelfverklaarde intellectuelen met linkse allures) op 'kamp' in Zandvliet. Een zeventigtal wereldverbeteraars bekeerden elkaar (nog maar eens) tot het Marxisme, anti-racisme, anti-sexisme, mileu, anti-kapitalisme, ... en zo voort. Toch viel één ding me direct op bij het bekijken van de foto's. Op 12 van de 24 foto's die sfeerbeelden brengen van het kamp wordt hét symbool van het kapitalisme en het globalisme tentoon gesteld... Het is misschien belachelijk en ik zoek misschien spijkers op laag water, maar kunnen de grote anti-globalisten nu niets anders drinken dan Coca Cola? Zeker wanneer ze er zo tegen van leer trekken. Voor alle duidelijkheid, ik heb geen problemen met Coca Cola en McDonalds en zo meer omwille van de merken zelf en vergrijp me er eveneens wel eens aan van tijd tot tijd (al begrijp ik ook dat het principe van puur globalisme niet echt volksnationaal kan genoemd worden), maar een vereniging die ten strijde trekt tegen deze merken moet niet hypocriet doen en zelf de producten op grote schaal aankopen voor hun kamp. Dat zou hetzelfde zijn als wanneer wij als Vlaamsnationalisten tijdens een betoging tegen belgië met een belgische driekleur zouden opstappen. (misschien wat vergezocht, maar zulks een feiten van 'onze' kant worden door minder-bevriende blogs maar al te graag uitvergroot)

We gaan weer een lang weekeinde in waarin 'werken aan het nieuwe huis' centraal staat! Dinsdag ben ik er terug. (naar het schijnt is er maandag één of andere 'feest'dag... Ik zou niet weten waarom!)

Nog even een citaat van de Naamse bisschop mgr. André-Mutien Léonard: "Als de Franstaligen, die spontaan meer aan de eenheid van België gehecht zijn dan de Vlamingen, willen dat België blijft bestaan, volstaat het niet Belgische vlaggen in de straten te hangen. Ze moeten afstand nemen van hun linguïstische superioriteitscomplex. Elk volgens eigen sociale rol moeten ze de taal en de cultuur van hun noorderburen leren kennen en ervan leren houden. Dat is de prijs die betaald moet worden wat persoonlijke verantwoordelijkheid betreft, als ze willen dat België een toekomst heeft".


10:12 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.