24-07-08

GEDAAN MET ONDERHANDELEN

De Kamer heeft gisteren haar 'extra' zitting gehad. Daar kunnen we maar één ding uit besluiten. De N-VA is door de knieën gegaan. Bart Dewever was afwezig tijdens de interpellaties van de oppositie en bij de stemming van de motie heeft de N-VA met de meerderheid meegestemd met de woorden ”Wij behoren tot de meerderheid, dus steunen wij het kabinet.”.

De nieuwe deadline van 31 juli is dus slechts een toneelstukje van de N-VA om nog even vastberaden over te komen, maar ze zullen het kartel niet breken en evenmin zal het kartel de regering verlaten. De Wever moet de macht geroken hebben. Een staatshervorming? Die moet er komen voor 2009 zegt Dewever... Neen! Die moet er nu komen! Die moest er al lang zijn. "Volgens de N-VA-voorzitter is het evenwel niet realistisch te denken dat hun werkzaamheden in één week tijd een staatshervorming kunnen opleveren" zo lees ik op de webstek van de Gazet Van Antwerpen. Men heeft ondertussen al meer dan één jaar de tijd gehad! ”We moeten het blijven proberen. Op een moment dat je echt finaal moet opgeven, is het ook over en voorbij. Op is op. Ik zal er met mijn leden over oordelen wanneer het zover is. Maar we moeten dat proberen te vermijden.” aldus Dewever. Moet er nog zand zijn?

Het resultaat hiervan? Na meer dan een jaar staan we nergens. De onverwijlde splitsing van BHV wordt de duurste operatie ooit voor Vlaanderen en een 'verregaande' staatshervorming komt er met Sint Juttemis. Met andere woorden, het kartel ligt plat op de buik en is er blijkbaar nog fier op ook. Het Vlaams Belang kan hier stemmen aan winnen want zij bleven weer de enige die de Vlaamse eisen tot het einde verkondigden. Mensen die op verlof willen maar gewacht hebben op resultaten of nog aan het wachten zijn? Vertrek gerust! Er verandert toch niets in dit apenland!

10:21 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

beste kerel, overdrijf je niet te fel?vlaams belang wat kon die anders doen.
er wordt toch geen rekening met hen gehouden.

groetjes,
joz.
wat 20jaar verrot werd moet dat nu op één jaar rapraprap beklonken worden?
mede dank zij bart zingen de walen nu al een minder hanengekraailiedje,hoor!
aan de zijlijn blijven gedwongen of niet is wel niet de manier om zulke straffe oproertaal te brullen!

Gepost door: joz. | 24-07-08

De commentaren zijn gesloten.