31-07-08

DE TRUKEN VAN DE FOOR

Even een paar korte bemerkingen. Het mag dan wel komkommertijd zijn, de absurditeiten blijven op ons afkomen.

Over wat Dewever morgen gaat doen kunnen we nog niets schrijven uiteraard. Alleen hoop ik voor hem dat hij de stekker uit zowel de regering als uit het kartel trekt. In respectievelijke volgorde welt te verstaan!

De kraanbezettingen hebben ondertussen hun eerste slachtoffer geëist. Een man kroop, nadat de rest naar beneden was gekomen, op zijn eentje terug naar boven. Na veel vijven en zessen viel de man met zijn klikken en klakken naar beneden. Eigen schuld uiteraard, temeer omdat nu blijkt dat de man onder invloed was van drugs en/of alcohol. De man bleek over een strafblad te beschikken en heeft nooit enige aanvraag ingediend tot regularisatie of wat dan ook... Zo ziet u maar wat voor volk daar de voorbije dagen in die kranen zat! (of is dat veralgemenen)

Want veralgemenen doen we blijkbaar heel de tijd volgens de webstekken van LSP-MAS en Blockbuster. Bij hun oproep om te gaan tegenbetogen in Keulen op 21 septemeber aanstaande hebben ze een ongelooflijke truukje uitgehaald! Ik citeer: "Extreem-rechts speelt in op de pogingen van onder meer de neoconservatieven in de VS om na de Koude Oorlog in “de islam” een nieuw vijandsbeeld te creëren. De angst voor het islamfundamentalisme wordt daarbij gebruikt, uiteraard zonder uit te leggen hoe dezelfde rechtse neoconservatieven voorheen de fundamentalisten hadden gesteund in de strijd tegen links. In Europa wil extreem-rechts zich met haar campagnes tegen de islam richten tegen de volledige bevolkingsgroep, die afkomstig is uit landen waar de islam de voornaamste religie is. Voor hen is dit geen kwestie van religie, maar van een verzet tegen migranten die uit voor extreem-rechts “foute” landen afkomstig zijn of een “foute” huidskleur hebben. Racisme dus."

Even op een rijtje:
Vlaams Belang (en andere rechtse partijen in Europa) verzetten zich tegen de islamisering.
Extreem-links maakt ervan: extreem-rechts in Europa verzet zich tegen de islam.

Vlaams Belang stelt vast (samen met iedereen op deze aardkloot) dat de islam zich voornamelijk manifesteert in bepaalde Oosterse landen. Niet meer, niet minder.
Extreem-links concludeert daar dan uit dat het Vlaams Belang zich verzet/kant tegen iedereen uit die landen waar de islam zich manifesteert, inclusief de mensen die niet tot de islam(isten) behoren.
Verder is het volgens extreem-links dus geen kwestie van religie (goed gezien want het is een kwestie van fundamentalisten die een religie misbruiken!) maar is het gewoon de klassieke strijd tegen alle migranten en dat is uiteraard puur racisme!

In Nederland zeggen ze dan: "Nou, moe!"


15:04 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-07-08

EEN FOTO ZEGT MEER DAN WOORDEN

VBJ bezette vandaag in Brussel een kraan uit protest tegen de kraanbezettingen van de asielzoekers. Klik op de foto voor meer foto's.


15:32 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-07-08

NIEUWE OLYMPISCHE DISCIPLINE

Over een tiental dagen beginnen de Olympische spelen in China. Dit spektakel moet China naar een nieuwe tijd loodsen. Het imago van deze socialistische dictatuur moet opperbest zijn op het einde van de spelen. Ondertussen blijkt dat het respect voor mensenrechten er niet echt op vooruit gaat. Integendeel zelfs. Mensenrechtenactivisten krijgen huisarrest of worden opgesloten zodat ze zeker niet aan protesteren toekomen. Ik ben geen fan van Amnesty International vanwege hun linkse achtergrond, maar ben toch blij dat ze deze praktijken wereldkundig hebben gemaakt. Het is trouwens opvallend stil rond de Tibetkwestie... stilte voor de storm?

De asielzoekers hier in eigen land hebben ondertussen zelf een Olympische discipline uitgevonden: het beklimmen van bouwkranen met een lege maag. Om het extra te bemoeilijken heeft men nu de 'dorststaking' eraan toegevoegd. Deze laatste moeilijkheid vergt wel extra training, laat het ons een hoogtestage noemen... Wat wil men bereiken? Verblijfsvergunningen, werkvergunningen, aandacht voor de problemen die ze met zich meedragen, enz.... Voor anderen, waaronder de Dienst Vreemdelingenzaken, is het anders wel duidelijk. Dit is pure chantage! En dat denk ik er ook van. Men zet levens op het spel voor zaken die men waarschijnlijk toch niet kan verkrijgen. De asielwetgeving is één grote soep. Dit onder andere omdat men de massale toestroom aan gelukszoekers niet kon volgen. Verhofstad regulariseerde destijds een groot deel van deze 'vluchtelingen' en nu zit men met de gebakken peren. Men ziet maar wat men er mee aanvangt, maar ik zou ze geen enkele aandacht schenken, dan waait de zaak wel vanzelf over. Tenslotte, het is met deze discipline net hetzelfde als met alle andere Olympische disciplines: deelnemen is belangrijker dan winnen.


10:00 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-07-08

EVEN DE BATTERIJEN OPLADEN:

16:40 Gepost door Bert Deckers in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-07-08

GEDAAN MET ONDERHANDELEN

De Kamer heeft gisteren haar 'extra' zitting gehad. Daar kunnen we maar één ding uit besluiten. De N-VA is door de knieën gegaan. Bart Dewever was afwezig tijdens de interpellaties van de oppositie en bij de stemming van de motie heeft de N-VA met de meerderheid meegestemd met de woorden ”Wij behoren tot de meerderheid, dus steunen wij het kabinet.”.

De nieuwe deadline van 31 juli is dus slechts een toneelstukje van de N-VA om nog even vastberaden over te komen, maar ze zullen het kartel niet breken en evenmin zal het kartel de regering verlaten. De Wever moet de macht geroken hebben. Een staatshervorming? Die moet er komen voor 2009 zegt Dewever... Neen! Die moet er nu komen! Die moest er al lang zijn. "Volgens de N-VA-voorzitter is het evenwel niet realistisch te denken dat hun werkzaamheden in één week tijd een staatshervorming kunnen opleveren" zo lees ik op de webstek van de Gazet Van Antwerpen. Men heeft ondertussen al meer dan één jaar de tijd gehad! ”We moeten het blijven proberen. Op een moment dat je echt finaal moet opgeven, is het ook over en voorbij. Op is op. Ik zal er met mijn leden over oordelen wanneer het zover is. Maar we moeten dat proberen te vermijden.” aldus Dewever. Moet er nog zand zijn?

Het resultaat hiervan? Na meer dan een jaar staan we nergens. De onverwijlde splitsing van BHV wordt de duurste operatie ooit voor Vlaanderen en een 'verregaande' staatshervorming komt er met Sint Juttemis. Met andere woorden, het kartel ligt plat op de buik en is er blijkbaar nog fier op ook. Het Vlaams Belang kan hier stemmen aan winnen want zij bleven weer de enige die de Vlaamse eisen tot het einde verkondigden. Mensen die op verlof willen maar gewacht hebben op resultaten of nog aan het wachten zijn? Vertrek gerust! Er verandert toch niets in dit apenland!

10:21 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

18-07-08

CHAOS EN HYPOCRISIE

Over de gebeurtenissen aan de 'top' van ons landje zal nog veel geschreven worden de komende dagen. Daarom enkele korte berichtjes over dingen die ik de laatste dagen vaststelde.

Van alle partijen werden de voorzitters uitgenodigd op het paleis om over de crisis te praten. Behalve de voorzitters van het Vlaams Belang, de N-VA, de Vlaamse Progressieven en het FDF. Uiteraard ligt het Vlaams Belang daar niet wakker van evenmin als de N-VA (buiten natuurlijk het feit dat meer dan 1 miljoen Vlamingen uitgesloten worden voor het debat). De Vlaamse Progressieven zijn zo naïef te denken dat ze niet waren uitgenodigd omdat ze een kartelpartner zijn van de SP.a die wel uitgenodigd was en het FDF is verdrietig dat ze niet uitgenodigd werden want ze wilden de koning op het hart drukken dat hij de Vlamingen niet teveel mag 'toegeven'. Niets nieuws onder de zon dus.

Het feit dat de koning nu drie bemiddelaars heeft aangesteld waaronder geen enkele Vlaming is wel verontrustend en veelzeggend! Deze bemiddelaars waaronder ook de voorzitter van de Duitstalige gemeenschap(!) moeten de Vlamingen ervan overtuigen dat de franstaligen in dit land wel degelijk een staatshervorming willen... U leest dit goed! De schuld van het mislukken van de onderhandelingen over de staatshervorming wordt dus ongenuanceerd in de schoenen van de Vlamingen geschoven! Men moet maar durven.

Iets totaal anders nu. Vorig weekend was de LSP (een stel Marxisten en zelfverklaarde intellectuelen met linkse allures) op 'kamp' in Zandvliet. Een zeventigtal wereldverbeteraars bekeerden elkaar (nog maar eens) tot het Marxisme, anti-racisme, anti-sexisme, mileu, anti-kapitalisme, ... en zo voort. Toch viel één ding me direct op bij het bekijken van de foto's. Op 12 van de 24 foto's die sfeerbeelden brengen van het kamp wordt hét symbool van het kapitalisme en het globalisme tentoon gesteld... Het is misschien belachelijk en ik zoek misschien spijkers op laag water, maar kunnen de grote anti-globalisten nu niets anders drinken dan Coca Cola? Zeker wanneer ze er zo tegen van leer trekken. Voor alle duidelijkheid, ik heb geen problemen met Coca Cola en McDonalds en zo meer omwille van de merken zelf en vergrijp me er eveneens wel eens aan van tijd tot tijd (al begrijp ik ook dat het principe van puur globalisme niet echt volksnationaal kan genoemd worden), maar een vereniging die ten strijde trekt tegen deze merken moet niet hypocriet doen en zelf de producten op grote schaal aankopen voor hun kamp. Dat zou hetzelfde zijn als wanneer wij als Vlaamsnationalisten tijdens een betoging tegen belgië met een belgische driekleur zouden opstappen. (misschien wat vergezocht, maar zulks een feiten van 'onze' kant worden door minder-bevriende blogs maar al te graag uitvergroot)

We gaan weer een lang weekeinde in waarin 'werken aan het nieuwe huis' centraal staat! Dinsdag ben ik er terug. (naar het schijnt is er maandag één of andere 'feest'dag... Ik zou niet weten waarom!)

Nog even een citaat van de Naamse bisschop mgr. André-Mutien Léonard: "Als de Franstaligen, die spontaan meer aan de eenheid van België gehecht zijn dan de Vlamingen, willen dat België blijft bestaan, volstaat het niet Belgische vlaggen in de straten te hangen. Ze moeten afstand nemen van hun linguïstische superioriteitscomplex. Elk volgens eigen sociale rol moeten ze de taal en de cultuur van hun noorderburen leren kennen en ervan leren houden. Dat is de prijs die betaald moet worden wat persoonlijke verantwoordelijkheid betreft, als ze willen dat België een toekomst heeft".


10:12 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-07-08

EINDE VAN BELGIË IS NABIJ

Leterme heeft gedaan met spelen. 'Zijn' CD&V heeft gekozen om de stekker uit de regering te trekken. Moedige keuze al is het alternatief nog niet te voorspellen. Niemand weet hoe het nu verder moet. Albert II zal het ook wel niet weten vermoed ik. De oude krokodillen uit de belgische politiek worden nu waarschijnlijk geraadpleegd en daar zal Albert II het mee moeten stellen.

Twee opties mijns inziens:

1. Leterme moet van Albert II verder onderhandelen, deadline of niet, er moet een communautair akkoord komen.
2. Albert II stelt een nieuwe formateur aan (naar alle vermoedens een franstalige, tenzij hij nog maar eens voor zijn schandknaap Verhofstad kiest) en die begint nieuwe onderhandelingen... of vormt een regering waar het communautaire luik niet aan te pas komt.

Beide opties leiden de facto tot het einde van belgië. Een derde optie schiet er mij niet te binnen. A, juist, verkiezingen. Maar dan krijgen we alsnog optie 2 na uitstel. Want zo hard zal de verkiezingsuitslag niet schelen met die van vorig jaar. Het land werkt niet met deze twee gemeenschappen. De botsingen en confrontaties zullen groter worden en het einde van belgië is dus niet langer een utopie maar wordt stilaan werkelijkheid. We kunnen ons als Vlaams nationalisten dan ook maar beter voorbereiden op die splitsing. Er kunnen nog enkele jaren overgaan maar lang zal het niet meer duren! Ik ben alleszins zeer optimistisch.


14:22 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |