18-08-08

INTERNETCENSUUR ALLEEN IN CHINA?

De VBJ Zomertoer is volop aan de gang en mag een redelijk succes genoemd worden. Zelf woonde ik de tussentstops in Koksijde en Nieuwpoort bij met respectievelijk Karim Van Overmeire en Wim Van Dijck.

Ondertussen nemen we de draad weer op van het dagelijkse leven. En daarbij stootte ik op een klein probleempje. Sinds enkele maanden is de nieuwste bezigheid op het wereldwijde web de netwerkingssite 'Facebook'. Zonder profiel kan je er niet op maar het is makkelijk aan te maken. Het enige dat je nodig hebt is een geldig e-mailadres.

Maar sinds vorige week stond mijn persoonlijk profiel niet meer op Facebook. Samen met dat van de Vlaams Belang Jongeren en dat van VBJ voorzitter Hans Verreyt. Alle drie verwijderd. Teveel toeval natuurlijk, want ik was 'Facebook-beheerder' van VBJ. Niet getreurd uiteraard, want een nieuw profiel is snel aangemaakt, ook dat van VBJ. Maar het is wel verontrustend dat je zelfs op het internet te maken krijgt met een autoritaire linkse selectiviteit! We zullen wel zien hoe lang we het deze keer kunnen volhouden!

17:05 Gepost door Bert Deckers in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Sja... Het is me ook opgevallen dat het profiel van JDD niet meer op netlog staat. Of het er is afgehaald of buitengegooid: geen flauw idee...
Maar hou wel in het achterhoofd dat er een verschil is tussen censuur en weggraaien van spam en laster. Als je ziet hoe sommigen uit een bepaalde partij die ik niet bij naam noem, tekeer gaan op fora en dergelijke...

Gepost door: steven verschoot | 20-08-08

De commentaren zijn gesloten.