04-09-08

OVER BRETELLEN EN GORDELS

Zondag gaan vele Vlamingen (jong en oud) Gordelen. Met deze editie van de Gordel wordt het oorspronkelijke opzet van het evenement extra in de verf gezet, namelijk door te wandelen en te fietsen in de Vlaamse Rand rond Brussel het Vlaams karakter bevestigen van deze Rand.

Het belooft een spannende dag te worden voor sommigen. Het Vlaams Belang zal er als gezinspartij én als Vlaams-nationale partij dit jaar opnieuw aanwezig zijn. Uiteraard met Vlaamse Leeuwenvlag op de schouder. De honderden Vlaams Belangers zullen wellicht in Linkebeek worden tegengehouden omdat ze volgens Damien Thiéry van het racistische FDF (en eerste schepen van deze oer-Vlaamse gemeente) door hun Vlaamse Leeuwenvlaggen een 'politieke boodschap' uitdragen. Gaat deze Vlamingenhater ook de politie afsturen op kleine kindjes die aan de hand van hun moeder, met klein Vlaams Leeuwpje in de andere hand deelnemen aan de Gordel?

Voorpost zal de 'La Bretelle De Bruxelles-Peripherie' alvast warm verwelkomen aan de startplaats van deze 'wandel- en fietstocht' die (volgens de fransdolle organisatoren toevallig) op dezelfde dag plaatsvind als de Gordel. De organisator Yvan de BEAUFFORT verzekert dat de wandel- en fietstochten van zowel de Gordel als van de Bretelle elkaar niet kruisen... Mij doet het anders denken aan de woelige periode in de Vlaamse Voerstreek rond de jaren '80. Het FDF dat zijn stoottroepen verzamelt (destijds het Action Fouronnaise van de voorzitter van het Waals Parlement, José Happart; hier zijn eigen 'verhaal') en de Vlaamse Beweging die vreedzaam wil wandelen over haar eigen Vlaamse bodem en daarbij wordt geïntimideerd door eerder vernoemde fransdolle imperialisten.

Nu goed, ik roep iedereen op om niet thuis te blijven uit schrik voor wat dan ook. Hoe meer Vlaamse Bewegers en vooral gewone Vlamingen deelnemen aan de Gordel, hoe minder aandacht de Franstaligen er door krijgen. Samen kunnen we een sterke vuist maken tegen het Waalse imperialisme!

A ja, Jurgen Verstrepen (tegenwoordig boekenschrijver) denkt er zo over: "De politiek in dit land is inderdaad zot geworden. Wereldvreemd. Wedden dat we allemaal moeten gaan gordelen volgend weekend? Dat wordt verwacht. Da's pas belangrijk! Daaar moet je zijn! ... Politici zouden eens een dag aan de kassa van de supermarkten moeten gaan staan en praten over koopkracht i.p.v. de paljas voor de camera's te gaan uithangen op een fiets."Dat weten we dan ook weeral. Maar zo ziet u het zelf: LDD, dàt is pas een Vlaamse partij die uw en mijn belangen verdedigt...?!?

Tot zondag!

13:47 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.