16-09-08

DE KOMKOMMERTIJD VOORBIJ...

Het zijn weer boeiende tijden. De komkommertijd is duidelijk voorbij. Het Vlaams Parlement komt vervroegd bijeen op vraag van het Vlaams Belang en Groen!. Daar is het 'reces' dus al gedaan. Op federaal niveau beginnen ze over ongeveer een maand terug aan het politieke werkjaar.

Maar Leterme heeft nog geen verlof gehad... Niet dat hij veel gewerkt heeft het voorbije jaar maar toch. De 'sossen' aangevoerd door Vande Lanotte en op de hielen gezeten door Anciaux hebben hun campagne ingezet voor 10 juni 2009. Leterme is kop van jut. Dat hij niets gedaan heeft klopt, maar een alternatief van de socialisten en progressieven, daar wacht niemand op!

Dit weekende is het dan eindelijk aan de N-VA om een duidelijk standpunt in te nemen op haar ledencongres. Barst het kartel ja dan nee? Het is nog even afwachten.

Ondertussen is het proces tegen één van de (vermoedelijke(?)) moordenaars van Joe Van Holsbeek volop aan de gang. Mariusz O., minderjarig op het tijdstip van de feiten, moet niet voor de rechter verschijnen. Hij blijft onder de hoede van de jeugdrechter heet dat dan... Over 4 jaar mag hij uit de gesloten instelling waar hij verblijft. Zomaar. Ondertussen woont hij voetbalmatchen bij van de Nationale voetbalploeg als hij dat wenst. Ik geef toe dat dat inderdaad een straffend effect kan hebben gezien de kwaliteit van die 'voetbal'wedstrijden. Maar de vader van Joe merkt terecht op dat hij zich in de steek gelaten voelt door zijn 'land'. Het zal je kind maar wezen...

En hoe zou het aflopen met de commissaris-generaal van de federale politie, Fernand Koekelberg? Morgen komt de Kamercommissie Binnenlandse Zaken bijeen om de rapporten van Comité P te bespreken. Het zal wel toevallig zijn waarschijnlijk dat de Waalse partijen Koekelberg steunen en dat ze willen dat hij aanblijft als grote baas van de pakkemannen! Gesjoemel is blijkbaar een vereiste als je in de gratie wil komen van de Waalse politici... En zal minister Dewael buiten schot blijven? Lijst Dedecker belooft alvast met 'documenten' te zullen zwaaien die het tegendeel bewijzen...

Zoals ik al zei, het zijn weer boeiende tijden!

14:19 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.