19-09-08

WIE ZEGT DAAR DAT HET VLAAMS BELANG NIETS DOET?

Deze week vond ik in mijn persoonlijk 'postbakje' van de provincieraad het 'bulletin van vragen en antwoorden'. Dit document bevat alle schriftelijke vragen van de provincieraadsleden met antwoord van de bevoegde deputatie. Dit over een periode van zeven maanden. (december tot juni) Het 'bulletin' is het beste bewijs dat het Vlaams Belang wel degelijk zijn werk doet op politiek vlak. Even een paar cijfertjes.

Er werden tijdens deze zeven maanden 49 schriftelijke vragen ingediend. De koploper is het Vlaams Belang met 34 schriftelijke vragen. Dit is gelijk aan 70% van het totale aantal vragen. Onze fractie in de provincieraad wordt gevolgd door het kartel SP.a-Spirit met... 6 vragen, ofte 12%. Dan hebben we nog CD&V-N-VA met 5 vragen en Groen! met 4 vragen. Men zou nochthans verwachten dat Groen! op de tweede plaats zou komen daar zij ook in de oppositie zitten... Niet dus. Maar ze dragen eveneens geen rode lantaarn want die eer is weggelegd voor Open-VLD. Door deze fractie werd geen enkele schriftelijke vraag ingediend.

Ook wat interpellaties tijdens de provincieraden zelf betreft is het Vlaams Belang de koploper. Hier heb ik momenteel geen overzicht van, maar dat volgt nog wel. Volgende maand wordt de begroting besproken van de provincie Antwerpen. Daar zal de Vlaams Belang-fractie zeker van zich laten horen!

10:55 Gepost door Bert Deckers in Politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.