27-10-08

RECHTS VLAANDEREN: NOG STEEDS MEER DAN 30%

De nieuwe week is weer begonnen. De bankcrisis heeft nu KBC bereikt, Fortis zal niet zo lang meer Fortis heten en de politieke mandaten binnen het bankwezen (voornamelijk roodgekleurd) blijven zich opstapelen. Niet veel nieuws dus.

Ondertussen maakt Tom Cochez, onze vriend van De Morgen, een politieke balans op. Hij ziet duidelijk LDD en Vlaamse Belang als communicerende vaten. De N-VA vangt de druppels op die uit die vaten vallen. Vooral de stelling van Cochez dat wanneer het Vlaams Belang een samenwerking was aangegaan met Dedecker deze laatste nu slechts een schim had geweest zet me aan het denken. Of je anderzijds met je vijanden naar bed moet gaan om ze klein te krijgen is dan weer de vraag...

We bevinden ons nu in de positie waarin we zitten en daar moeten we van vertrekken. En zelfs al vormen LDD en het Vlaams Belang communicerende vaten, het rechtse kiespubliek blijft hetzelfde en dat moeten we beter uitspelen. Een rechts front vormen in het politieke spectrum is dan ook van cruciaal belang. Via die samenwerking zouden we heel wat gedaan krijgen. Wallonië dat eerder links stemt, zouden we zo op de knieën kunnen dwingen. Het is dus van groot belang dat iedere Vlaamse en rechtse partij ieder voor zich haar programma trouw blijft en verdedigt, maar dat de gemeenschappelijke deler - meer (LDD en N-VA) tot volledige (Vlaams Belang) autonomie voor Vlaanderen - ten volle wordt uitgewerkt. Samen.

12:24 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.