30-10-08

DRUGS: UIT DE WIJK, UIT DE STAD!

Johan Sauwens, burgemeester van Bilzen, opende gisteren de Doos van Pandora door op te roepen om alle coffeeshops in Maastricht te sluiten. Hij noemt Maastricht de 'grootste supermarkt voor drugs in heel Europa'. Joep Delsing, woordvoerder van de Maastrichtse burgemeester Gerd Leers, merkte laconiek op: "Hij schoffeert zijn eigen mensen. Wie denk je dat de beste klanten van de supermarkt zijn?"

Het probleem is dus dubbelzijdig. Nederland heeft zich destijds ernstig mispakt aan het gedoogbeleid rond drugs en hier in ons land is het al niet veel beter. Enkel de verkoop van drugs is nog illegaal.

Sauwens zou in plaats van Maastricht met de vinger te wijzen beter pleiten voor een degelijk preventiebeleid en een degelijke wetgeving omtrent heel de drugsproblematiek. Cijfers tonen immers aan dat gebruikers van zogenaamde 'soft'-drugs steeds jonger en jonger worden. En dat is zeer verontrustend.

Door het gebruik van drugs brengen de jongeren niet enkel hun eigen gezondheid in gevaar, maar eveneens hun toekomst! Door verlies aan concentratie verslechteren de schoolresultaten, waardoor vele jongeren met leerproblemen kampen en zo in een neerwaartse spiraal terecht komen waardoor het zicht op een mooie toekomst verhinderd wordt.

Uiteraard staan jongeren hier niet bij stil en zeker niet wanneer de overheid geen enkele moeite neemt om de jongeren te informeren over de gevolgen van druggebruik. Integendeel. De overheid stuurt met haar gedoogbeleid een totaal verkeerd signaal naar de jongeren. Druggebruik wordt genormaliseerd. De gevolgen zijn gekend.

De opmerking van Joep Delsing is dan ook - spijtig genoeg - terecht ... Men zou beter eens allemaal voor zijn eigen deur vegen alvorens een ander met de vinger te wijzen, zelfs al is die vingerwijzing legitiem. Drugs - in alle vormen - moeten uit de maatschappij verbannen worden. Koste wat kost.

15:20 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.