31-10-08

POLITIEKE LYNCHPARTIJ TEGEN FRANK VANHECKE: PERSMEDEDELING VLAAMS BELANG

"Het Vlaams Belang heeft met verbazing kennis genomen van het feit dat de verslaggever van de commissie Juridische Zaken van het Europees Parlement, de Duitse christen-democraat Lehne, adviseert om de parlementaire onschendbaarheid van Europees parlementslid Frank Vanhecke op te heffen. Het gerecht van Dendermonde wil Frank Vanhecke als verantwoordelijke uitgever van een lokaal blad in Sint-Niklaas vervolgen, naar aanleiding van een artikel dat in dat blad verscheen over een grafschennis, waarvan werd beweerd dat het het werk zou zijn van allochtonen.

De Belgische Grondwet bepaalt dat, indien de auteur van een artikel gekend is, de verantwoordelijke uitgever nooit kan vervolgd worden. Welnu, de auteur is gekend bij het gerecht. Meer nog. Frank Vanhecke heeft, als toenmalig voorzitter van het Vlaams Belang, ervoor gezorgd dat in Sint-Niklaas een extra blad werd verspreid om de schijnbaar foute informatie recht te zetten. Maar blijkbaar moet Frank Vanhecke hangen. Een woordvoerder van het parket heeft immers verklaard dat, indien de onschendbaarheid van Frank Vanhecke niet wordt opgeheven, er geen vervolging zal worden ingesteld tegen de auteur. Dit zegt voldoende.

Het Europees Parlement heeft de traditie om de onschendbaarheid niet op te heffen wanneer het om vermeende opiniedelicten gaat. Dat geldt des te meer wanneer een Europees Parlementslid om politieke redenen wordt geviseerd. De verklaringen van het parket, en de brief van minister van Justitie Vandeurzen aan de bevoegde instanties van het Europees Parlement, bewijzen dat het hier dus wel degelijk om een politiek proces gaat.

Voor het Vlaams Belang betreft het hier een flutdossier. Het is een regelrechte schande dat het Europees Parlement zich zou laten misbruiken voor een typisch politiek proces van bedenkelijk Belgisch allooi. Wat hier aan de gang is, is niet meer of minder dan een politieke lynchpartij tegen de gewezen voorzitter van het Vlaams Belang.

De stemming over de conclusies van de verslaggever heeft nu maandag, om 17u30 plaats in de bevoegde commissie van het Europees Parlement in Brussel.
"

10:11 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Jammer!
Het Europees Parlement laat zijn ware gelaat zien!
Als ons parlement een praatbarak is , is dat E.P. een instelling voor zwakbegaafden. (Met mijn excuses aan die mensen!) Let wel; zwakbegaafd zijn ze zker niet in de royale vergoedingen die ze ontvangen!

Dat degene die de beslissing kenbaar maakte is een christendemocraat: dat zegt genoeg!
Maa de verpletterende verantwoordelijkheid ligt bij de Belgische politiekers die de SCHANDELIJKE VRAAG gesteld hebben aan de onwetende (???) Europese kwakzalvers.

Ik hoop dat het nog anders uitdraait en dat het verschijnsel dat daar in Sint-Niklaas het vuur aan de lont stak, zo vlug mogelijk van het toneel verdwijnt om meer en ergerlijker kwaad te voorkomen!

Gepost door: Erwin | 31-10-08

bij het fimpje over de betoging van 11/9/2007 AFSCHUWELIJK!
Terwijl misdadigers van gemeenrecht poeslief worden behandeld, gepamperd en gesponsord
werden eze beogers hier als beesten behandeld.
Dit gebeurde door de beesten van de Luikse politie onder de verantwoordelijkheid van onze Minister van Binnenlandse Zaken en de burgemeester van Brussel.
NIET TE GELOVEN DAT HET DE DAGEN DAARNA WINDSTIL WAS IN ONS LAND.
Zijn wij dan allemaal zo laf?
Ik zag het filmpje vroeger ook al, maar merkte nu bijzonder op dat Van Hecke ook op en smerige manier werd aangepakt. En...nu zou hij moeten terechtstaan?
Omdat hij zijn Luikse belagers niet heeft bedankt voor de vriendelijk behandeling?
WOORDEN SCHIETEN TE KORT!

Gepost door: Erwin | 31-10-08

De commentaren zijn gesloten.