03-11-08

VERKIEZINGSKOORTS

Wat is er aan de hand bij LDD? In Limburg is de boel op non-actief gezet, de beloofde 'redders' die daar de stemmen moesten binnenhalen wisten blijkbaar van niets en hebben dan ook afgezegd. Verstrepen krijgt maar weinig bijval met zijn boekje en zijn goede vriend en stemmentrekker uit Mortsel heeft nu eveneens de partij verlaten. (met het heugelijke gevolg dat daardoor het Vlaams Belang haar twee zeteles terugkrijgt in de Mortselse gemeenteraad)

Zijn het groeipijnen of is er meer aan de hand? De verkiezingen liggen vlak voor ons maar zijn toch nog immens ver weg... Er kan voor een politieke partij nog zeer veel gebeuren. En zeker voor een partij als LDD die hoofdzakelijk bestaat uit misnoegde overlopers die allen, stuk voor stuk 'premier willen worden' zoals de weggelopen Patrick Ghys uit Mortsel het zo mooi verwoord.

We zullen wel zien.

Ondertussen citeer ik graag even (integraal) Wouter Vermeersch, Nationaal Politiek Secretaris van Jong Gezond Verstand, de jongens en meisjes van LDD.

"Ivan Sabbe (LDD Ondervoorzitter, ex-CEO van Lidl en vastgoedmagnaat) liet er in De Standaard van maandag 27 oktober geen enkele twijfel over bestaan, volgens hem moet LDD zijn “communautair probleem once and for all oplossen. De enige manier om dat te doen, is met een confederaal model. België splitsen zou een enorme stommiteit zijn.”

Daarmee schuift Sabbe eenzijdig, zonder blikken of blozen, de resoluties van het LDD-programmacongres van 26 april 2008 terzijde. Sabbe, die zijn spreekwoordelijke (Oekraïense) kat naar de eerste congresdag stuurde, hoort als Ondervoorzitter immers te weten dat LDD de keuze openlaat tussen een confederaal scenario en een onafhankelijkheidsscenario. Net zo zeer als een amendement over Vlaamse onafhankelijkheid het niet haalde op het congres, werd de term confederalisme uitdrukkelijk niet in het LDD-programma opgenomen.

Sabbe, die er in De Standaard prat op gaat zijn partij te hebben bekeerd tot het confederalisme, moet zich dringend eens vergewissen van wat er leeft onder de LDD-achterban. Zo ijvert Jong Gezond Verstand, de jongerenbeweging van LDD, onomwonden voor een zelfstandig Vlaanderen (Vlaanderen als onafhankelijke staat binnen Europa) en organiseren de jongeren in december 2008 een ondubbelzinnig congres rond Vlaamse staatsvorming.

Ook het vertederend emotioneel nationalisme van Sabbe (“een land dat mij lief is”), staat in schril contrast met de liberale, op het gezond verstand gebaseerde, ideologie van Lijst Dedecker. Het is dan ook de vraag of de 'no-nonsense' van LDD zich door zijn publieke stellingname niet buiten zijn partij plaatst;
na Lidl: LiDé?
"

Het vette gedeelte bevalt me wel. Niet om een overstap te overwegen natuurlijk, maar wel om de ideologische meerwaarde die Jong Gezond Verstand voor LDD voor deze partij kan betekenen. Al vrees ik dat deze jongeren snel met de neus op de feiten zullen gedrukt worden...

14:52 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

LDD is rot! LDD begint een vergaarbak van rotte appels te worden, ik zeg dit trouwens al bijna een jaar! Veel van die gasten is het hem trouwens om het postje te doen dat ze op een ander niet kregen! Kijk maar naar onze vriend Verstrepen, die noch bij VLD noch bij VB kreeg waarvoor hij zo ijverig meeschoof aan de feestdis, Per slot van rekening toch nog een mooie schotel gepresenteerd kreeg van JM.DD. en met veel plezier zijn koffers pakte. Deze zelfde Verstrepen zit nu weer middenin het conflict en bewijst nog maar eens dat er steeds problemen en controverse zullen onstaan rond zijn persoon!

Gepost door: Lampion | 03-11-08

De commentaren zijn gesloten.