05-11-08

AMERICA FOR PRESIDENT!

The show is over! Amerika heeft een nieuwe president. Obama.

Obama zal nu zijn beloftes nu moeten nakomen natuurlijk. 'A change'. Maar kan hij het verschil wel maken? Gaan we een tweede era van flowerpower ingaan of wordt er aan ernstige politiek gedaan?

Wie de verkiezingen van de VSA volgt weet dat het niet veel uitmaakt wie er uiteindelijk president wordt. McCain was evengoed een groot vraagteken. Kiezen tussen McCain en Obama was misschien wel kiezen tussen de pest en de cholera. Beiden zouden er alles aan doen om bepaalde belangengroepen te dienen. Bepaalde lobbygroepen bepalen immers wat er in de VSA gebeurt. Niet de president.

Wat de verkiezing van Obama betreft spreekt men steeds over een historische verkiezing. Want, hij is de eerste 'zwarte' president... Als dit geen racistisch uitgangspunt is! Stemmen voor iemand omdat hij zwart is. Puur afgaan op de huidskleur met andere woorden. Of vergis ik mij? Hiermee willen ze toch zeggen dat een blanke president defacto slechter is dan een zwarte president. Negers die voor de camera's juichten en al huilend meldden dat ze eindelijk verlost worden van het blanke juk dat hen al jaren onderdrukt en geen kansen geeft... Is dat dan de multiculturele maatschappij? Is dat die maatschappij waarin iedereen 'gelijk' is? Polarisatie ten top noem ik dat!

Blanken zijn nu ineens per definitie de slechterikken en de zwarten zijn nu aan de macht en zijn de goeden. "Nu gaat ge eens wat zien se!" Wel ja, ik ben benieuwd wat we gaan te zien krijgen. Welk excuus gaan vele 'kansloze' vreemdelingen in Amerika nu gebruiken als ze over vier jaar nog steeds zonder werk zitten... Dat Obama geen échte zwarte is maar een mulat? En daarom toch nog teveel de belangen van de boze blanke Amerikanen dient? Het zal altijd wel iets zijn. Maar you never know! Change has come!

Gelukkig kan nu de wereld terug beginnen draaien en kunnen we allemaal verder met onze dagelijkse beslommeringen.

God bless Amercia!

11:55 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.