12-11-08

THIELEMANS IS TEGELIJK RECHTER EN BURGEMEESTER

Uit het artikel 'Fatsoenlijke mensen betogen niet' uit de Knack van deze week haal ik het volgende opmerkelijk citaat van de heer (nu ja, heer?) Thielemans:

"Is dat eigenlijk verplicht, een onderwerp? Heeft een betoger recht op twijfel?

THIELEMANS: Nee. Een van de voornaamste taken van een burgemeester is de openbare orde bewaren. Ik moet dus weten waar het over gaat. Ooit kreeg ik een brief van de boeren. Die wilden met zevenhonderd koeien naar Brussel afzakken. Zevenhonderd koeien in Brussel! Die betoging heb ik dus verboden. Maar dat gebeurt heel zelden. Ik schat dat ik er de laatste acht jaar zes verboden heb. Onder meer een manifestatie van het DHKP-C, omdat dat een terroristische organisatie is. En één van een zeer rechtse partij uit Vlaanderen.

Het Vlaams Belang?

THIELEMANS:(fijntjes) Ah, u noemt die partij zo...

Heeft niet iedereen met een mening - hoe verwerpelijk die ook is - het recht om te betogen?

THIELEMANS: Nee. Ik moet niet alleen kijken of een betoging de openbare orde in gevaar brengt, maar ook of ze in overeenstemming is met de wetten van dit land. En die betoging was tegen eerbied voor andere filosofieën. Ik wist dat ik daarmee last zou krijgen, maar uiteindelijk heb ik gelijk gekregen. Zij hebben het proces verloren dat ze aangespannen hebben."

Er is geen verdere commentaar nodig denk ik...

16:10 Gepost door Bert Deckers in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.