04-12-08

DE SINT IS GEEN MOSLIM! (AL DENKEN ZE DAAR IN BERCHEM ANDERS OVER...)

Sinterklaas komt eraan. Aanstaande zaterdag krijgt mijn dochtertje haar cadeautjes. Voor de kindjes is het altijd uitkijken naar deze dag! Maar tegenwoordig is het niet meer zo evident om Sinterklaas op een 'normale' manier te vieren. Een overzichtje.

Op de website van Rooms-katholiek Nieuws (RKnieuws.net) kon men lezen dat in de Antwerpse stadsscholen het kruis dat op de mijter van de Sint prijkt moet gemeden worden. Lees hier meer. Het Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV) gaf daar een zeer gepaste repliek op. Lees hier meer.

In de Weense (Oostenrijk) gemeentescholen is de Sint dan weer helemaal niet welkom! Lees hier meer.

Maar als je dacht alles gezien te hebben dan val je nu zeker van je stoel. Vorige week deed de Heilige man zijn intrede in Berchem. Uiteraard ging dit gepaard met het nodige feestgedruis en massa's kindjes. Maar wat kregen de kindjes als moraal mee? Dat de Sint een Goed Heilig man was die de arme kinderen en mensen troost bracht door middel van giften en geschenkjes? Neen. Men kon een Sinterklaas zien zitten op een praalwagen - tot daar alles in orde - die omgebouwd was tot... moskee! Indien u het niet mocht geloven dan kan u het zelf aanschouwen op de foto hieronder. Alle grenzen zijn nu verlegd. De Sint wordt met andere woorden een nieuw geloof toegeschreven! De Sint - zo moeten de kindjes gedacht hebben - is een moslim. Kan het nog gekker?12:11 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.