12-12-08

DE KLACHTEN VLIEGEN DOOR DE LUCHT...

Het zijn weer turbulente tijden voor het Vlaams Belang. Het ene kopstuk wordt vervolgd, een ander krijgt een klacht aan zijn been, het eerste kopstuk krijgt daaropvolgend een nieuwe klacht tegen hem en Roeland Raes wortd effectief veroordeeld. Het gerecht zal haar werk hebben!

Dat Frank Vanhecke zijn onschendbaarheid als Europarlementariër kwijt is weten we al even. De veroordeling zal dan ook wel niet lang op zich laten wachten. De volgende klacht is ondertussen al ingediend. Een Kameroenees voelt zich 'beledigd' omdat Vanhecke in een interview van meer dan een jaar geleden zei dat "de Franstaligen die zich in Vlaams-Brabant vestigen zich gedragen zoals een aantal kolonialen in de 19de eeuw, dat ze weigeren onze taal te respecteren, en dat ze ons eigenlijk beschouwen zoals een aantal kolonialen de 'petits nègres' beschouwden."

Ndjoko Gaspard, de indiener van de klacht, zal waarschijnlijk niet over het verstandelijk vermogen beschikken om in te zien dat het vergelijk van Vanhecke gaat over de toestand van de zwarte bevolking in de 19de eeuw die gekoloniseerd werd en de Vlamingen nu. Uiteraard zitten er achter deze klacht een aantal organisaties die deze neger politiek willen misbruiken. Racisme heet zoiets, maar dat zal zo niet begrepen worden door die organisaties...

Wat Raes betreft kan ik kort zijn. Hij is gepakt door het regime op aanzet van de joodse gemeenschap. De uitspraken die hij deed waren duidelijk en niet dubbel te interpreteren. Hij heeft de holocaust niet geminimaliseerd of ontkend in zijn uitspraken. De joodse gemeenschap zal zich echter door de uitspraak van de rechtbank uiteraard gesterkt voelen in haar (rechterlijke) daden en zal nu nog meer dan ooit elke 'verdachte' uitspraak aanhalen om mensen van hun vrijheid van denken en spreken te beroven. De jodenvervolging blijft op die manier een one-side-of-the-story-fenomeen. Elke kritische opmerking, elke poging tot heropening van wetenschappelijk onderzoek wordt de kop ingedrukt. Daarmee maakt men van een historische gebeurtenis een mythe. En mythes kunnen leiden tot politieke excessen waar de negationismewet een direct product van is.

"De enige remedie tegen bijgeloof is wetenschap."
H.Th. Buckle

12:34 Gepost door Bert Deckers in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.