12-01-09

MULTICUL = FLAUWEKUL!

Terug aan het werk na een weekje verlof. Oudjaar hebben we met het gezin en enkele vrienden gevierd in Beaune, Frankrijk.

Het is deze dagen weer pendelen van nieuwjaarsreceptie naar nieuwjaarsreceptie. Zo belandde ik gisteren op de nieuwjaarsdrink van de Stad Antwerpen. Eerder toevallig want we waren in de buurt iets aan het eten en merkten op dat er veel mensen op straat liepen met mutsen, sjaals en handschoenen voorzien van het bekende (en dure) =A=-logo van de Stad Antwerpen.

Voor elke Antwerpenaar was een gratis drankje voorzien maar dat zal wel wat overdreven geweest zijn aangezien de Grote Markt maar matig gevuld was met volk. Wat onze aandacht dus getrokken had waren de handschoenen en andere attributen van de Stad die iedereen droeg. We wilden weten of die ook gratis waren en ja, ieder die dat wilde kon voor zichzelf een exemplaar gaan afhalen. Ik ben weleens benieuwd wat deze grap de Antwerpse belastingbetaler gaat kosten.

Hetgeen me vooral was opgevallen was het feit dat er op deze receptie van deze o zo multiculturele Stad, waar nochtans loeiharde R&B-muziek gedraaid werd, amper één of twee allochtone medeburgers rondliepen... Zaten zij misschien in Brussel om mee te betogen tegen de incidenten in Gaza? Of draait multicultuur enkel over het opbod van het aantal vreemdelingen dat men kent? "Ik heb een Marokkaanse kennis en die..." "Ik ken drie Nigerianen en een Chinese vrouw en die..." ... Maar waarom komen die vreemdelingen niet af naar al die activiteiten die de Stad voor ALLE Antwerpenaren organiseert? Wat moet de Stad nog méér doen? Zoals Filip Dewinter het vorige week nog zei: "Als het u hier niet aanstaat, verhuis dan!"

Momenteel verblijven mijn gezin en mezelf even in putteke Oud-Borgerhout. (in ons huis in Balen moet nog gas gelegd worden en geen gas is geen verwarming en gezien de winterse temperaturen...) Mijn ouders hebben een tweede verblijfje in deze ooit zo mooie randgemeente van Antwerpen. Handig dus om hier even op temperatuur te blijven.

In de Van Leentstraat werd zaterdag eveneens een nieuwjaarsdrink georganiseerd. Uit ondervinding weten we dat de initiatiefnemers voor activiteiten in en om de Van Leentstraat uit linkse en dus weerom multiculturele hoek komen. Maar ook hier weer alle ingrediënten voor een multicultureel feestje behalve dan... de vreemdelingen zelf. Nochtans kan de linkse bevolking in dat gedeelte van Borgerhout niet klagen over het aantal vreemdelingen dat er woont.

Met andere woorden, berg de illusie van de multiculturele droom maar op! Steek niet langer tijd, geld (veel geld) en moeite in de vreemdelingen die hier komen wonen. Van integratie moeten zij niet weten! Van assimilatie nog minder. Een terugkeer van het gros van de vreemdelingen dat verblijft in Antwerpen is mijns inziens geen abnormale vraag. Ze doen toch geen moeite om zich als Antwerpenaren te gedragen.

15:56 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.