14-01-09

NSV-BETOGING 2009

Onderstaande tekst neem ik rechtstreeks over van de webstek van de NSV, de Nationalistische Studentenvereniging.

Op 12 maart 2009 zal de jaarlijkse NSV!-betoging plaatsvinden en dit jaar is gekozen voor de traditionele studentenstad Leuven. Onder de slogan “Vlaams, sociaal en nationaal” zal de NSV! uiting geven aan haar verzet tegen de huidige politieke en socio-economische malaise. Dit thema is niet gekozen omdat het leuk zou klinken, maar omdat het de basis vormt van onze visie op volkeren, staten en (inter)nationale verhoudingen.

In tijden van materialisme en een geestelijke verloedering van de Europese mens, kiezen wij voor het behoud van onze etnoculturele Vlaamse identiteit. Hiermee stellen wij ons recht tegenover de marxistische internationalistische (en dus identiteitsloze) en liberale individualistische (en dus identiteitsloze) maatschappijvisie. Voor de NSV! vormt de eigen identiteit, en het behoud daarvan, de basis van elke stabiele maatschappij. Volksnationalisme als leidraad bij het invullen van het Europa der Volkeren is dan ook de enige logische en rechtvaardige keuze.

De NSV! is echter meer dan een verzameling studenten die zich achter de Vlaamse leeuw schaart. Volksnationalisme zonder socio-economische invulling is het inruilen van de éne staat voor de andere, zonder enige merkbare verandering. Wij wensen dan ook meer dan enkel het hertekenen van de grenzen, wij eisen ook een hertekening van de institutionele en economische verhoudingen. Met de laatste crisis hebben we gezien wat de combinatie van kapitalistische geldzucht en egalitair gerichte staatsinterventie oplevert: een compleet falen van de economie. Wij wensen echter geen planeconomie, noch het volledig loslaten van de markt. De NSV! kiest voor een solidaristisch antwoord, waarbij de staat ingrijpt in het economisch gebeuren, maar waar elk persoon ook zijn eigen morele grenzen kent.

Willen wij deze maatschappij echter invoeren, dienen wij de macht terug in handen te leggen van de staten. Waar staten nu aan de voeten liggen van het bankwezen of organisaties als de NAVO en de WTO, is het dringend nodig om de nationale autonomie te heroveren. Wij verwerpen geen initiatieven als de Euro, maar wel imperialistische bemoeienissen. Het doet er dan niet toe of ze vanuit Amerika of Rusland komen, Europa dient als derde macht in de wereld te staan. Sterk, volksnationalistisch en vooral onafhankelijk.

Onze keuze is die voor een onafhankelijk Vlaanderen, in een zo nauw mogelijk samenwerkingsverband met Nederland, en in een sterk Europa der volkeren. Onze strijd is een Vlaamse strijd, want zonder identiteit is een mens niets. Onze strijd is een sociale strijd, omdat volksnationalisme meer is dan enkel “vlaggenvertoon”. Onze strijd is een nationale strijd, omdat enkel echt onafhankelijke staten kunnen handelen in het belang van het volk.


Gelukkig heeft de extreem-linkse beweging nu weer een reden van bestaan. Ze kunnen zich nu weer volop storten op de organisatie van hun jaarlijks weerkerende gewelddadige tegenbetoging. En dan nog wel in Leuven, de stad waar er volgens links al wat meer geweld mag gebruikt worden dan in Gent of Antwerpen. Ieder zijn folklore niet waar!

13:31 Gepost door Bert Deckers in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.