29-01-09

DE KRONIEK VAN EEN BEROEPSBLEITER

Soms stel ik mij de vraag: hoe ver kan je gaan? Of, hoeveel keer kan je over de grens gaan zonder daarvoor gestraft te worden?

In dit geval stel ik mij die vraag bij het gedrag van Bert Anciaux. Zou hij nu zelf al die farces gepland hebben? We sommen ze nog eens op:

  • Het kartel SP.a-Vl.Pro. wordt ontbonden (of zoiets...) en Anciaux rekt het lijden van deze ontbinding door wat bedenktijd te vragen. De ontbinding voltrekt zich toch.
  • Anciaux verlaat met enkele 'volgelingen' zijn - door hemzelf opgerichte - partij. (grappig toch)
  • Anciaux 'denkt wat na' en filosofeert wat hardop over een progressief 'project'. (het woord 'project' is al eveneens een favoriete term bij Anciaux, we doen blijkbaar niet meer aan politiek, maar organiseren 'projecten')
  • Anciaux wordt door Gennez aan boord van de SP.a gehesen. De naam verandert in SP.A en de letters hebben ook een andere betekenis meegekregen. de 'P' staat vanaf nu voor 'progressief'.
  • Gennez krijgt de rode wind van voren en dient de naam terug te veranderen in SP.a. De 'P' staat terug voor 'socialistische'... In de ondertitel staat nu wel het woord progressief.
  • Anciaux vindt het wel leuk vertoeven in het oog van de (media)storm en verklaart dat alle Vlamingen een arafatsjaal zouden moeten dragen uit medeleven met de slachtoffers van het Joods offensief in Gaza Stad.
  • Anciaux heeft er nog niet genoeg van en verklaart, na de gruwelijke moorden in Dendermonde, dat de slachtoffertjes best wel te vergelijken zijn met de jonge slachtoffertjes in Gaza Stad.
  • Anciaux kreeg gisteren dan ook de volle laag in het Vlaams Parlement van het Vlaams Belang en van alle meerderheidspartijen die niet naar de naam 'SP.a' luisteren. Het ging er gezellig hard tegenaan en de gekende emoties van Anciaux beleefden weer een hoogtepunt. De enige reactie gisteren die hijzelf gaf aan Het Laatste Nieuws was: "Ik heb alleen willen zeggen dat ik mij het leed van alle kinderen aantrek."

Oordeel zelf maar, maar ik ben van de overtuiging dat deze man niet geschikt is voor de politiek. Al was ik daar al zeer lang van overtuigd. Nu de kiezer nog.

10:53 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

27-01-09

ONGELOOFLIJK!

Hier heb ik niets op te zeggen...

Nigeriaanse geit beticht van gewapende overval

Op een politiebureau in Nigeria wordt een geit vastgehouden op verdenking van een gewapende overval. Volgens agenten van de burgerwacht werd er ingebroken in een Mazda 323 en veranderde de dader daarna in een geit. Het zwart-witte beest zou volgens de buurtbewoners dus een gewapende overvaller zijn die zich via zwarte magie heeft getransformeerd in een geit om op die manier te ontsnappen aan de politie.

'De groep mannen van de burgerwacht kwam binnen om te vertellen dat ze tijdens een patrouille enkele autodieven hadden ontdekt. Ze achtervolgden de jongelui. Een van de jongens ontsnapte terwijl de andere in een geit veranderde', vertelde Tunde Mohammed, de woordvoerder van de Kwara staatspolitie. '

We kunnen het verhaal niet bevestigen, maar de geit blijft wel in voorhechtenis. We kunnen ons verslag niet baseren op magie. We moeten wetenschappelijk kunnen bewijzen dat een mens in een geit kan veranderen', ging Tunde Mohammed verder.

Geloof in hekserij is wijdverspreid in sommige delen van Nigeria. Buurtbewoners kwamen al naar het politiekantoor om de stelende geit te zien.

14:36 Gepost door Bert Deckers in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-01-09

OBAMA EN ZIJN VOLK

Het is zover. Obama heeft de eed afgelegd als 44ste president van de VSA.

Volgens de fans van Obama is nu een nieuw tijdperk aangebroken. Eentje van 'hoop' en 'verandering'. Hoop op wat? Verandering van wat? Dat zeggen ze er niet bij. Of misschien toch wel. Zoals ik kon opvangen betekent de eedaflegging van Obama het einde van de slavernij. Hmm, zou dat ook zo zijn in de Arabische landen waar slavernij nog een bloeiende bussiness is? En ik mag gerust de Arabische landen aanhalen want volgens diezelfde fans is Obama de president van de hele wereld. Van alle rassen en culturen. Diezelfde fans staan anderzijds wel geregeld te roepen dat rassen niet bestaan en dat we allemaal gelijk zijn aan elkaar met andere woorden. Rare wending lijkt me. Gelijkwaardig is een beter begrip.

Obama had het in zijn toespraak opvallend veel over 'we' en maar weinig over 'ik'. Nobel. Daar steun ik hem in! Hij wijst erop dat heel het Amerikaanse volk samen met hem de hoop op verandering moet waarmaken. Met andere woorden dekt hij zich in door het mogelijk falen van zijn beleid nu al mede op de Amerikaanse bevolking te steken... Net zoals Adolf Hitler dat deed x-aantal jaren terug. Ook hij had hoge verwachtingen van zijn volk. Ook hij achtte het Duitse volk verantwoordelijk voor het slagen of falen van het Derde Rijk al zal hij het wel anders bedoeld hebben. Maar goed. Ergens hebben ze natuurlijk beiden wel gelijk. Zoals men zegt: het volk krijgt de leiders die het verdient. We zullen wel zien wat dat voor Obama en zijn 'volk' oplevert...

11:10 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-01-09

SPLITSING B-H-V

Anciaux

17:04 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-01-09

NSV-BETOGING 2009

Onderstaande tekst neem ik rechtstreeks over van de webstek van de NSV, de Nationalistische Studentenvereniging.

Op 12 maart 2009 zal de jaarlijkse NSV!-betoging plaatsvinden en dit jaar is gekozen voor de traditionele studentenstad Leuven. Onder de slogan “Vlaams, sociaal en nationaal” zal de NSV! uiting geven aan haar verzet tegen de huidige politieke en socio-economische malaise. Dit thema is niet gekozen omdat het leuk zou klinken, maar omdat het de basis vormt van onze visie op volkeren, staten en (inter)nationale verhoudingen.

In tijden van materialisme en een geestelijke verloedering van de Europese mens, kiezen wij voor het behoud van onze etnoculturele Vlaamse identiteit. Hiermee stellen wij ons recht tegenover de marxistische internationalistische (en dus identiteitsloze) en liberale individualistische (en dus identiteitsloze) maatschappijvisie. Voor de NSV! vormt de eigen identiteit, en het behoud daarvan, de basis van elke stabiele maatschappij. Volksnationalisme als leidraad bij het invullen van het Europa der Volkeren is dan ook de enige logische en rechtvaardige keuze.

De NSV! is echter meer dan een verzameling studenten die zich achter de Vlaamse leeuw schaart. Volksnationalisme zonder socio-economische invulling is het inruilen van de éne staat voor de andere, zonder enige merkbare verandering. Wij wensen dan ook meer dan enkel het hertekenen van de grenzen, wij eisen ook een hertekening van de institutionele en economische verhoudingen. Met de laatste crisis hebben we gezien wat de combinatie van kapitalistische geldzucht en egalitair gerichte staatsinterventie oplevert: een compleet falen van de economie. Wij wensen echter geen planeconomie, noch het volledig loslaten van de markt. De NSV! kiest voor een solidaristisch antwoord, waarbij de staat ingrijpt in het economisch gebeuren, maar waar elk persoon ook zijn eigen morele grenzen kent.

Willen wij deze maatschappij echter invoeren, dienen wij de macht terug in handen te leggen van de staten. Waar staten nu aan de voeten liggen van het bankwezen of organisaties als de NAVO en de WTO, is het dringend nodig om de nationale autonomie te heroveren. Wij verwerpen geen initiatieven als de Euro, maar wel imperialistische bemoeienissen. Het doet er dan niet toe of ze vanuit Amerika of Rusland komen, Europa dient als derde macht in de wereld te staan. Sterk, volksnationalistisch en vooral onafhankelijk.

Onze keuze is die voor een onafhankelijk Vlaanderen, in een zo nauw mogelijk samenwerkingsverband met Nederland, en in een sterk Europa der volkeren. Onze strijd is een Vlaamse strijd, want zonder identiteit is een mens niets. Onze strijd is een sociale strijd, omdat volksnationalisme meer is dan enkel “vlaggenvertoon”. Onze strijd is een nationale strijd, omdat enkel echt onafhankelijke staten kunnen handelen in het belang van het volk.


Gelukkig heeft de extreem-linkse beweging nu weer een reden van bestaan. Ze kunnen zich nu weer volop storten op de organisatie van hun jaarlijks weerkerende gewelddadige tegenbetoging. En dan nog wel in Leuven, de stad waar er volgens links al wat meer geweld mag gebruikt worden dan in Gent of Antwerpen. Ieder zijn folklore niet waar!

13:31 Gepost door Bert Deckers in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-01-09

MULTICUL = FLAUWEKUL!

Terug aan het werk na een weekje verlof. Oudjaar hebben we met het gezin en enkele vrienden gevierd in Beaune, Frankrijk.

Het is deze dagen weer pendelen van nieuwjaarsreceptie naar nieuwjaarsreceptie. Zo belandde ik gisteren op de nieuwjaarsdrink van de Stad Antwerpen. Eerder toevallig want we waren in de buurt iets aan het eten en merkten op dat er veel mensen op straat liepen met mutsen, sjaals en handschoenen voorzien van het bekende (en dure) =A=-logo van de Stad Antwerpen.

Voor elke Antwerpenaar was een gratis drankje voorzien maar dat zal wel wat overdreven geweest zijn aangezien de Grote Markt maar matig gevuld was met volk. Wat onze aandacht dus getrokken had waren de handschoenen en andere attributen van de Stad die iedereen droeg. We wilden weten of die ook gratis waren en ja, ieder die dat wilde kon voor zichzelf een exemplaar gaan afhalen. Ik ben weleens benieuwd wat deze grap de Antwerpse belastingbetaler gaat kosten.

Hetgeen me vooral was opgevallen was het feit dat er op deze receptie van deze o zo multiculturele Stad, waar nochtans loeiharde R&B-muziek gedraaid werd, amper één of twee allochtone medeburgers rondliepen... Zaten zij misschien in Brussel om mee te betogen tegen de incidenten in Gaza? Of draait multicultuur enkel over het opbod van het aantal vreemdelingen dat men kent? "Ik heb een Marokkaanse kennis en die..." "Ik ken drie Nigerianen en een Chinese vrouw en die..." ... Maar waarom komen die vreemdelingen niet af naar al die activiteiten die de Stad voor ALLE Antwerpenaren organiseert? Wat moet de Stad nog méér doen? Zoals Filip Dewinter het vorige week nog zei: "Als het u hier niet aanstaat, verhuis dan!"

Momenteel verblijven mijn gezin en mezelf even in putteke Oud-Borgerhout. (in ons huis in Balen moet nog gas gelegd worden en geen gas is geen verwarming en gezien de winterse temperaturen...) Mijn ouders hebben een tweede verblijfje in deze ooit zo mooie randgemeente van Antwerpen. Handig dus om hier even op temperatuur te blijven.

In de Van Leentstraat werd zaterdag eveneens een nieuwjaarsdrink georganiseerd. Uit ondervinding weten we dat de initiatiefnemers voor activiteiten in en om de Van Leentstraat uit linkse en dus weerom multiculturele hoek komen. Maar ook hier weer alle ingrediënten voor een multicultureel feestje behalve dan... de vreemdelingen zelf. Nochtans kan de linkse bevolking in dat gedeelte van Borgerhout niet klagen over het aantal vreemdelingen dat er woont.

Met andere woorden, berg de illusie van de multiculturele droom maar op! Steek niet langer tijd, geld (veel geld) en moeite in de vreemdelingen die hier komen wonen. Van integratie moeten zij niet weten! Van assimilatie nog minder. Een terugkeer van het gros van de vreemdelingen dat verblijft in Antwerpen is mijns inziens geen abnormale vraag. Ze doen toch geen moeite om zich als Antwerpenaren te gedragen.

15:56 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |