27-03-09

NSV BETOGING: 10 OP 10!

De betoging zit er op. Het was een opvallend rustige betoging met veel volk. De kranten, politie en links telden 300 à 350 man. Ik ben er zeker van dat er minstens 450 man aanwezig was. Maar aantallen doen er niet toe, het is de boodschap die telt. En een krachtige slogan als Vlaams, sociaal en nationaal komt perfect over in tijden van economische crisis. Wat links er ook mag van vinden.

Extreem links heeft zich - zoals gisteren hier aangekondigd - weer van haar beste kant laten zien. Fietsen, bierblikjes en andere zaken die los zaten en voorhande waren werden als projectielen gebruikt. En wat niet los zat werd losgerukt zoals de verkeersborden die door de lucht vlogen richting politie. Uitreraard werden ook weer enkele uitstalramen van banken en winkels verdacht van racisme en fascisme want ze moesten er aan geloven! Twee politiecombi's werden vakkundig afgebroken. Ga met zo'n bende eens een pintje pakken!

Geert Cool van de mini-partij LSP distancieerde zich alvast op voorhand voor de gekende neveneffecten van hun 'vreedzame' tegen-betoging. Misschien moeten ze het volgend jaar eens anders aanpakken. Organiseer als linkse groeperingen op de avond van de betoging een congres of zoiets waar over de 'rechtse rakkers' kan gedebatteerd worden... Daar heb je een minimum aantal hersencellen voor nodig en dat ontbreekt nu net bij de anarchistische jongens en meiskes die steeds maar opnieuw steden in de vernieling slaan. Zo blijven ze misschien thuis en zo kan LSP en Blokbuster voor eens en altijd bewijzen dat zij niet de oproerkraaiers zijn. Het is maar een suggestie natuurlijk!

Maar goed, een geslaagde betoging van de NSV, de linkse beweging die als gewelddadig overkomt in de media. Wat moet een 'rechtse rakker' meer hebben! Volgend jaar terug op post in Antwerpen!

11:05 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Er kon nog meer volk zijn Zelf zat ik samen met heel wat andere mensen uit het stadscentrum buitengesloten en konden we niet deelnemen aan de betoging. Veel mensen waren te laat door enorme files op de ring rond Brussel.

Tot op de Mars op Brussel (http://www.marsopbrussel.org)!

Gepost door: DS | 27-03-09

mobilisatie Veel mensen waren inderdaad te laat en velen geraakten niet meer bij de betoging.
Toch vond ik dat er veel meer volk had moeten zijn.
Sedert enkele jaren zit het militantisme in een serieuze dip.
Ik denk dat veel te maken heeft met de tamheid en het immobilisme van het VB dat de ganse beweging besmet.

Gepost door: pol kaviak | 27-03-09

De commentaren zijn gesloten.