23-04-09

Jongerencultuur anno 2009: Deel 2

Globalisering:
de oorzaak van vele kwalen!

De verengelsing is echter een rechtstreeks gevolg van de toenemende globalisering van de wereld. En het is niet te verwonderen dat wij als jongeren ons daar door laten meeslepen. In januari verscheen er een rapport waaruit bleek dat België het meest geglobaliseerde land ter wereld zou zijn. Dit is voor ons Vlaams-nationalisten natuurlijk even slikken maar het zou ons niet mogen verbazen gezien de inspanningen die de tegenstanders van de identitaire waarden en normen hebben geleverd om de multiculturele maatschappij op te dringen. Multicultuur en globalisering zijn namelijk twee handen op één buik.

Wie gelooft dat het de bedoeling is van de multiculprofeten om verschillende culturen naast elkaar te laten leven is eraan voor de moeite. Het enige wat ze willen is het creëren van een soort uni-cultuur. Men neemt alle culturen samen, schudt ze eens goed door elkaar en als resultaat krijg je een mix van vanalles en nog wat. De multiculaanhangers die op partijen als Groen! of SP.a stemmen zouden het liefst van al willen dat die uni-cultuur het meest lijkt op de culturen die komen uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika. De originele bedenkers van de multiculturele filosofie hebben echter een andere eindvisie voor de multiculturele maatschappij in gedachte.

Voor deze liberalen en kapitalisten moet er simpelweg een massamaatschappij tot stand gebracht worden waarin alles uitgaat van het principe van de consumptiemaatschappij. Het creëren van een maatschappij waar veel geld verdienen tot levensdoel wordt verheven.

Globalisering en jongeren

In onze eigen leefomgeving zijn steeds meer en meer zaken onderhevig aan de globalisering. De taal is er slechts één van. Maar kijk maar eens rondom je. Van kledij tot eten en muziek, het zijn allemaal zaken waar de doorsnee jongeren niet stil bij staan en waar wij als Vlaams Belang Jongeren juist wél stil bij zouden moeten staan!

We gaan als jongeren bijna allemaal weleens eten bij de McDonalds of de Quick, velen onder jullie drinken naast de liters Coca Cola eveneens nu en dan een koffie van Starbucks. We dragen quasi allemaal een jeansbroek, trouwens één van de eerste ambassadeurs van de globalisering samen met Coca Cola. Wat muziek betreft luisteren velen onder jullie naar de zoganaamde R&B, Hip-Hop, Reggea en ga zo maar door. Wie in het weekeinde uitgaat, die vindt haast geen enkele plaats meer waar je gespaard blijft van deze ‘geglobaliseerde’ muziek. Is het trouwens toeval dat deze drie vernoemde muziekstijlen gedomineerd worden door zwarten en Arabieren? Uiteraard niet, want de massa-immigratie is eveneens een rechstreeks gevolg van de globalisering. Resultaat: waar je ook gaat, het is uiteindelijk overal hetzelfde. En dit is het opzet van de globalisering. De wereld zo maken dat iedereen zich overal ‘thuis’ voelt. Maar dat is natuurlijk bedrog!

De maakbaarheid van de maatschappij is een - gevaarlijke - utopie. Het is net de eigenheid van je woonplaats die je het gevoel geeft dat je jezelf ergens ‘thuis’ voelt. En die woonplaats dat kan je eigen huis of appartement zijn maar dat is zeker ook de gemeente of de streek waarin je woont. Voor ons nationalisten is het dan ook van cruciaal belang dat we die eigenheid niet laten aantasten. Het principe van ‘eigen volk eerst’ heeft met niets meer of niets minder te maken dan met het in stand houden van die eigenheid.

De proef op de som

De vraag is natuurlijk of we nu moeten ophouden met jeansbroeken te dragen of naar de McDonalds te gaan. Facebook is trouwens een globalisering op maat van de multimedia samen met de iPhone en de Blackberry. Moeten we deze zaken dan ook laten schieten? Natuurlijk niet. Maar we moeten er ons wel van bewust zijn dat de globalisering niet de bovenhand mag krijgen in ons doen en laten. En we mogen zeker de globalisering niet in de hand werken. Zo ver als we kunnen moeten we ons tegen alle vormen van globalisering blijven verzetten. En dat begint bij het respect voor onze eigen taal maar gaat dus verder dan dat.

Wanneer we bijvoorbeeld te horen krijgen dat er een Starbucks zal geopend worden in Vlaanderen dan moeten we dat niet toejuichen maar moeten we daar kritisch tegenover staan. De ‘massa’ ziet het gevaar van Starbucks als ambassadeur van de globalisering niet in, maar wij als nationalisten wel! En als wij zouden zwijgen dan is de stilte compleet en kan de globalisering rustig zijn gang gaan. En wees nu eerlijk, ga je graag eens rustig met vrienden eten in een klassiek en pitoresk retaurantje of heb je liever de drukte van een fastfood keten? Groepen als Gorki, Clouseau, Laïs, en anderen, zijn die per definitie slecht of saai omdat ze in het Nederlands zingen? Is het daarom dat ze volle Sportpaleizen of andere zalen vullen? Ik denk het toch niet?! Wat deze groepen zelfs een ‘huiselijker’ gevoel geeft is net het feit dat we ons met hen verbonden voelen... door de taal waarin ze zingen.

Je staat er niet bij stil, maar het is wel een feit. En over smaken en kleuren valt niet te twisten, maar neem gerust voor jezelf eens de proef op de som.

Klik op de afbeeldingen voor een groter formaat.09:53 Gepost door Bert Deckers in Politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.