08-05-09

CM IS BOOS!

Spectaculaire groei Vlaams & Neutraal Ziekenfonds: een doorn in het oog!

Blijkbaar is de ledengroei met ruim 6,5 % in 2008 van het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds voor sommige ziekenfondsen een doorn in het oog.

Zo vond een bekend ziekenfonds het nodig om naar aanleiding van een eerder onschuldig artikel in het ledenblad van het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds klacht in te dienen bij de Controledienst voor de Ziekenfondsen.

Aanleiding van de klacht is het feit dat het ziekenfonds een oproep deed aan zijn leden om geïnteresseerde mogelijke nieuwe klanten aan te brengen en deze tekst afsloot met de woorden "wij vergeten deze steun zeker niet!".

Deze slotzin drukte enkel onze dankbaarheid uit tegenover onze betrokken leden en hield uiteraard geen belofte in tot enig financieel of materieel voordeel, wat overigens bevestigd werd door de verklaringen van enkele "verhoorde" leden...

Aangezien deze passus mogelijk als "bedrieglijke reclame" zou kunnen worden geïnterpreteerd, kan de Controledienst een sanctie uitspreken tot 12.500 euro.

We stellen ons écht de vraag of er geen belangrijkere zaken te regelen zijn...

Ook de vermelding dat het ziekenfonds "het snelst groeiende ziekenfonds van Vlaanderen" is, zou -omwille van het vergelijkend karakter- strafbaar zijn.

Vraag is of het feit dat het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds als enige ziekenfonds resoluut ijvert voor de splitsing van de volledige ziekte- en invaliditeitsverzekering niet de ware reden is voor deze tergende aanklacht. Wordt onze vrije mening in het belang van de Vlaamse bevolking binnenkort ook strafbaar?

Het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds zal zich echter door niemand de mond laten snoeren en roept de kandidaten voor het Vlaams Parlement op om de Vlaamse bevoegdheden inzake gezondheidszorg en welzijn maximaal in te vullen en de intussen beruchte resoluties uit 1999 eindelijk te realiseren.

Onder het motto "Splits zelf de sociale zekerheid! Word lid van het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds" roept het V&NZ de Vlaamse bevolking tenslotte op -om in tegenstelling tot sommige verkiezingsbeloften- effectief tot daden over te gaan...

Bel gratis 0800-179 75 of www.vnz.be.

15:07 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.