11-05-09

DRUGS? NEE BEDANKT!

Voorbije zaterdag verzamelden naar jaarlijkse traditie de junkies van Trekt Uw Plant op de Vrijdagmarkt in Antwerpen. Een vijftigtal onfrisse individuen probeerden de wereld ervan te overtuigen dat het gebruik van cannabis gelegaliseerd dient te worden.

Normaal gezien voert VBJ (Vlaams Belang Jongeren) tegen deze jaarlijkse dwaasheid een kleine protestactie waarbij een spandoek wordt ontrold en een pamflet wordt bedeeld met de niet mis te verstane boodschap "Drugs, trap er niet in!". Toegegeven, elk jaar dezelfde boodschap met telkens dezelfde spandoek en dito pamflet is misschien niet echt origineel, maar géén actie voeren en de junkies voor één dag de Vrijdagmarkt laten innemen zonder daartegen op te treden als rechtse jongerenpartij is uiteraard geen optie. Maar goed, we zullen de verkiezingscampagne maar als excuus aanvaarden...

De Autonome Kameraden - door mij verkeerdelijk als rechts bestempeld in een voorgaand artikel - waren echter wel op het appel! Samen met Vlaams Belangkandidaten voor het Vlaams Parlement Pieter Huybrechts en Sandy Neel voerden zij wél actie tegen deze onverlaten van onze maatschappij. Lees hier hun verslag. Pieter en Sandy krijgen bij deze dan ook zeker mijn voorkeurstem aangezien zij het niet nalieten om de boodschap van het Vlaams Belang voorbije zaterdag over te brengen. Drugs? Nee bedankt!

Als volgend jaar - wanneer de kiesstrijd gepasseerd is -VBJ terug actief is en de AK eveneens een actie plant, zijn de activoerders tégen drugs misschien wel met meer dan de actievoerders voor drugs. Hopelijk kunnen we tegen het jaar dat daarop volgt de Vrijdagsmarkt terug zuiver houden tijdens de maand mei. De buurt aldaar zal het ons niet kwalijk nemen!

16:32 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.