14-05-09

Belgicisten en NVA'ers: één front

Belgicisten en NVA'ers: een front

Brusselse lijstverbinding is verarming van de democratie

Belgicisten en N-VA’ers : één front ? Marxisten en liberalen : één strijd?

Brusselse lijstverbinding : verarming van de democratie.

Het Vlaams Belang neemt akte van de lijstverbinding tussen 10 Vlaamse partijen die opkomen voor de verkiezingen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Blijkbaar hebben partijen zoals PVDA+ en ook de N-VA toegegeven aan de chantage van Open VLD en CD&V : meestappen in de lijstverbinding van de machtspartijen, in ruil voor een handtekening om te kunnen opkomen. Het systeem van lijstverbindingen werd trouwens met slechts één enkel doel in het leven geroepen : het counteren van de grootste Vlaamse partij in Brussel: het Vlaams Belang. Het mag dan ook duidelijk zijn dat bijvoorbeeld de Open VLD niet de nodige handtekeningen heeft gegeven aan de PvdA+, BUB en SLP om deze partijen te helpen, maar wel om schaamteloos de stemmen van deze dwergpartijen in te pikken.

Dit alles creëert in een Brussel een meer dan absurde situatie. Wie er stemt voor de communistische PvdA+ geeft zijn stem de facto aan de liberale Open-vld. Wie stemt voor de Vlaamse N-VA geeft zijn stem dus ook aan de extreem Belgicistische BUB of de CD&V.

Het resultaat van dit alles is een enorme verarming van de democratie. De Brusselaar heeft – ondanks een enorm aanbod aan lijsten – nog slechts de keuze tussen drie partijen : Vlaams Belang, LDD, en de Grote Pot Nat.

Deze lijstverbinding die extreem-links en liberaal, maar ook Belgicisten en N-VA’ers samenbrengt, toont aan dat een maand voor de verkiezingen de angst voor een nieuwe verkiezingsoverwinning van het Vlaams Belang in Brussel er bij de traditionele machtspartijen diep in zit.

Dominiek Lootens - Fractievoorzitter Vlaams Belang Vlaamse Gemeenschapscommissie
Frédéric Erens - Brussels Volksvertegenwoordiger

12:31 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.