25-06-09

EIS TOT AMNESTIE, JA AFF, DAT IS ACHTERHAALD!

Op de AFF blog verscheen vandaag een artikel over Rob Verreycken die dan weer op zijn beurt op zijn blog schreef dat hij het belachelijk vond dat de Amerikaanse Senaat zich ineens zou verontschuldigen voor de slavernij die plaats vond in hun continent.

Wel Rob heeft voor de volle 100% gelijk wanneer hij stelt dat het wat onozel overkomt dat mensen, die de slavernij onmogelijk hebben kunnen meemaken wegens te lang geleden, ineens zich daarvoor zouden verontschuldigen. Als tegenargument vraagt het AFF zich af of Rob het dan ook belachelijk vindt dat de Vlaamse Beweging nog steeds om amnestie vraagt voor de zogeheten Vlaamse collaborateurs tijdens WOI en WOII, gezien daar ook niet meer al te veel overlevenden van zijn.

Wel ik kan het AFF van antwoord dienen. De eis om amnestie kende haar hoogtepunt tijdens de levensjaren van de Volksunie (VU). Zij waren in eerste instantie een amnestiepartij, net zoals het Vlaams Blok dat in de beginjaren ook was. Het is pas door de opkomst van Nieuw-Rechts in Europa (met vooral het Front National met Le Pen maar ook de FPÖ in Oostenrijk) dat het Vlaams Blok een rits nieuw-rechtse standpunten overnam en ging verkondigen. Onder andere het strenge en terechte vreemdelingenstandpunt is uit deze periode afkomstig.

Maar goed, momenteel ligt de eis tot amnestie voor onze ouders en grootouders, die veroordeeld werden omdat ze Vlaming waren (want daar kwam het bij velen uiteindelijk op neer, uitkomen voor het Vlaamse gedachtengoed, voor de identiteit van het Vlaamse volk), achter ons. Nu nog amnestie eisen is een pure priniepskwestie en is dus in feite actueel enorm achterhaald. Die enkelen die nog in leven zijn en die misschien wel op de dag van vandaag nog steeds niet al hun burgerrechten herwonnen hebben willen zelfs niet meer om amnestie vragen.

Persoonlijk vind ik het zelfs een teken aan de wand dat die mensen nog steeds zouden moeten smeken om alle rechten terug te krijgen van de belgische staat. Het is een teken dat ze blijkbaar een 'pain-in-the-ass' waren voor deze rotstaat. (vergeef me het Engels taalgebruik!) Ze mogen mijns inziens dus best fier zijn dat hun burgerrechten werden afgenomen! Momenteel maakt het voor die mensen geen sikkepit meer uit of ze voor hun 'fouten' amnestie krijgen of niet. Dus met andere woorden AFF, ja, het is belachelijk dat de Vlaamse Beweging nu nog zou staan bedelen aan de belgische poort voor amnestie. Het is té belachelijk voor woorden dat er in de eerste plaats veroordelingen zijn gevallen - door zeer bedenkelijke en onwettige rechtbanken dan nog - tijdens de repressieperiode die de Vlaamse Beweging mocht ondergaan. Het is zelfs een prachthoofdstuk voor de geschiedenisboeken, dat Vlaanderen, de Vlamingen, het enige volk waar dan ook ter wereld is dat geen amnestie verkregen heeft voor de daden tijdens de beide wereldoorlogen. Hiermee toont de belgische staat haar ware gelaat. Het gelaat van een non-staat, van een haatstaat jegens de grootste taalgroep en bevolkingsgroep binnen haar kunstmatig tot stand gekomen grenzen.

Laat het verleden rusten en bouw aan de toekomst. Die van uw en mijn kinderen. In het belang van ons en alle andere volkeren ter wereld.

10:45 Gepost door Bert Deckers in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Sadist.

Gepost door: ziende mol | 11-07-09

Sadist.

Gepost door: ziende mol | 11-07-09

De commentaren zijn gesloten.