30-09-09

STUDENTEN IN DEBAT

Vanaf morgen kan je vier interessante politieke debatten gaan beluisteren georganisseerd door de Vlaamsnationale studentenclubs KVHV en NSV. Twee in Gent en twee in Antwerpen. Uiteraard zijn er wel meerdere politieke debatten van andersgekleurde studentenclubs (onder andere de veel belovende clash tussen Dewinter en De Croo vanavond http://img17.imageshack.us/img17/8756/openingsdebatdefini...), maar ik beperk me tot de aankondiging van de debatten van KVHV en NSV.

Morgen 1 oktober gaan de jongens en meisjes van KVHV Antwerpen van start met hun openingsdebat. http://club.studiant.be/kvhv/afbeeldingen/affichedebat.jpg Vijf interessante, Antwerpse, politieke kopstukken zullen er de degens kruisen. Plaats van dit alles is de Universiteit van Antwerpen in de Rodestraat Aula R002. Om 20u zal het debat van start gaan.

Volgende week vinden door een ongelukkig toeval twee interessante debatten op dezelfde dag plaats. Op dinsdag 6 oktober houden zowel het KVHV Gent als de NSV Gent hun openingsdebat. Gelukkig liggen de thema's ver uit elkaar waardoor er kan gekozen worden aan de hand van uw persoonlijk interesse in één van deze thema's.

KVHV Gent pakt uit met een debat over de 'Islam en Europa' http://img7.imageshack.us/img7/4130/flyerdebat.jpg. Zowel de voorzitter van de omstreden AEL (Arabish-Europese Liga) als Filip Dewinter als Pater Leman, u weet wel, de voormalige directeur van het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding. zullen elkaar kunnen confronteren met hun weliswaar verhedelerende theorieën aangaande de Islam algemeen op ons continent en in Vlaanderen in het bijzonder. Het debat wordt door niemand minder dan Ivan De Vadder gemodereerd en de debaterslijst telt maar liefst zes namen. Plaats van gebeuren? Auditorium A. Quetelet van de Universiteit Gent, vlakbij het Sint-Pietersplein. Men gaat om 20u van start.

Op dezelfde avond, elders in Gent, heeft NSV Gent onder meer Boudewijn Bouckaert, Gerolf Annemans en Sven Gatz uitgenodigd voor hun openingsdebat. http://www.wouteropdenacker.org/NSV-Gent-debat.jpg. Eric Donckier van Het Belang Van Limburg zal het debat leiden. Gezien de sprekerslijst zal het debat naar mijn vermoeden uitmonden in een discussie over economische thema's zoals de financiële crisis, de deal rond Opel Antwerpen en misschien ook wel de hele hetze rond de verkoop van Fortis aan BNP Paribas. Dit debat vindt plaats in gebouw C van de Hogeschool Gent. Normaal gezien starten ze om 20u. Deze aula is te bereiken met tram 1 (tramhalte Atheneum) en bevindt zich op Campus Schoonmeersen aan de Voskenslaan. Let wel op! Het debat mag tot nog toe niet doorgaan onder druk van links en verdraagzaam Gent, waardoor de Hogeschool de aula plots weigert te verhuren aan NSV Gent (met éénzijdig contractbreuk tot gevolg). De NSV zal het hier uiteraard niet bij laten. De kans dat er dus wat 'beweging' zal zijn ter hoogte van de betreffende campus is vrij groot. Wie dus 'ambiance' wil zakt best naar dit debat af.

Dan hebben we (om voorlopig af te sluiten) nog een zeer interessante spreker voor NSV Antwerpen. Op 7 oktober komt Nick Griffin, voorzitter van de British National Party (BNP), speciaal naar Antwerpen om uw vragen te beantwoorden. http://www.nsv.be/images/stories/debat-nick-griffin.jpg Griffin, tevens Europees Parlementslid, veroorzaakt met zijn komst nu al een schokgolf door links en verdraagzaam Vlaanderen... Bij gevolg is ook hier de universitaire overheid gezwicht onder druk van links en heeft tot nader order de zaal geweigerd. Als alles toch in orde komt vindt dit debat plaats in Aula R001 van de Universiteit van Antwerpen. Net zoals bij het debat van KVHV Antwerpen ligt deze Aula aan de Rodestraat. Om 20u zal Nick iedereen die met relevante vragen zit te woord staan.

De linksen zullen zich in alle bochten moeten wringen om de snelle start van het Academiejaar te kunnen bijhouden. Aan eenieder die één of meer van de debatten bijwoont, veel plezier toegewenst. Voor de bezoekers van de debatten van de NSV kan ik aanraden om een goede regenjas mee te nemen... De Staatspolizei zet namenlijk waterkannonnen in onder druk van links tegen diegene die het aandurven om het democratisch recht van 'het debat' toe te passen!

Tot één dezer dagen!

12:32 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

De meest interessante spreker komt pas zaterdag met name Axel Reitz (NPD, Freie Kräfte) op het N-SA jeugdcongres !

Gepost door: joop | 05-10-09

De commentaren zijn gesloten.