30-09-09

STUDENTEN IN DEBAT

Vanaf morgen kan je vier interessante politieke debatten gaan beluisteren georganisseerd door de Vlaamsnationale studentenclubs KVHV en NSV. Twee in Gent en twee in Antwerpen. Uiteraard zijn er wel meerdere politieke debatten van andersgekleurde studentenclubs (onder andere de veel belovende clash tussen Dewinter en De Croo vanavond http://img17.imageshack.us/img17/8756/openingsdebatdefini...), maar ik beperk me tot de aankondiging van de debatten van KVHV en NSV.

Morgen 1 oktober gaan de jongens en meisjes van KVHV Antwerpen van start met hun openingsdebat. http://club.studiant.be/kvhv/afbeeldingen/affichedebat.jpg Vijf interessante, Antwerpse, politieke kopstukken zullen er de degens kruisen. Plaats van dit alles is de Universiteit van Antwerpen in de Rodestraat Aula R002. Om 20u zal het debat van start gaan.

Volgende week vinden door een ongelukkig toeval twee interessante debatten op dezelfde dag plaats. Op dinsdag 6 oktober houden zowel het KVHV Gent als de NSV Gent hun openingsdebat. Gelukkig liggen de thema's ver uit elkaar waardoor er kan gekozen worden aan de hand van uw persoonlijk interesse in één van deze thema's.

KVHV Gent pakt uit met een debat over de 'Islam en Europa' http://img7.imageshack.us/img7/4130/flyerdebat.jpg. Zowel de voorzitter van de omstreden AEL (Arabish-Europese Liga) als Filip Dewinter als Pater Leman, u weet wel, de voormalige directeur van het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding. zullen elkaar kunnen confronteren met hun weliswaar verhedelerende theorieën aangaande de Islam algemeen op ons continent en in Vlaanderen in het bijzonder. Het debat wordt door niemand minder dan Ivan De Vadder gemodereerd en de debaterslijst telt maar liefst zes namen. Plaats van gebeuren? Auditorium A. Quetelet van de Universiteit Gent, vlakbij het Sint-Pietersplein. Men gaat om 20u van start.

Op dezelfde avond, elders in Gent, heeft NSV Gent onder meer Boudewijn Bouckaert, Gerolf Annemans en Sven Gatz uitgenodigd voor hun openingsdebat. http://www.wouteropdenacker.org/NSV-Gent-debat.jpg. Eric Donckier van Het Belang Van Limburg zal het debat leiden. Gezien de sprekerslijst zal het debat naar mijn vermoeden uitmonden in een discussie over economische thema's zoals de financiële crisis, de deal rond Opel Antwerpen en misschien ook wel de hele hetze rond de verkoop van Fortis aan BNP Paribas. Dit debat vindt plaats in gebouw C van de Hogeschool Gent. Normaal gezien starten ze om 20u. Deze aula is te bereiken met tram 1 (tramhalte Atheneum) en bevindt zich op Campus Schoonmeersen aan de Voskenslaan. Let wel op! Het debat mag tot nog toe niet doorgaan onder druk van links en verdraagzaam Gent, waardoor de Hogeschool de aula plots weigert te verhuren aan NSV Gent (met éénzijdig contractbreuk tot gevolg). De NSV zal het hier uiteraard niet bij laten. De kans dat er dus wat 'beweging' zal zijn ter hoogte van de betreffende campus is vrij groot. Wie dus 'ambiance' wil zakt best naar dit debat af.

Dan hebben we (om voorlopig af te sluiten) nog een zeer interessante spreker voor NSV Antwerpen. Op 7 oktober komt Nick Griffin, voorzitter van de British National Party (BNP), speciaal naar Antwerpen om uw vragen te beantwoorden. http://www.nsv.be/images/stories/debat-nick-griffin.jpg Griffin, tevens Europees Parlementslid, veroorzaakt met zijn komst nu al een schokgolf door links en verdraagzaam Vlaanderen... Bij gevolg is ook hier de universitaire overheid gezwicht onder druk van links en heeft tot nader order de zaal geweigerd. Als alles toch in orde komt vindt dit debat plaats in Aula R001 van de Universiteit van Antwerpen. Net zoals bij het debat van KVHV Antwerpen ligt deze Aula aan de Rodestraat. Om 20u zal Nick iedereen die met relevante vragen zit te woord staan.

De linksen zullen zich in alle bochten moeten wringen om de snelle start van het Academiejaar te kunnen bijhouden. Aan eenieder die één of meer van de debatten bijwoont, veel plezier toegewenst. Voor de bezoekers van de debatten van de NSV kan ik aanraden om een goede regenjas mee te nemen... De Staatspolizei zet namenlijk waterkannonnen in onder druk van links tegen diegene die het aandurven om het democratisch recht van 'het debat' toe te passen!

Tot één dezer dagen!

12:32 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-09-09

VOORAAN INSTAPPEN AUB!

Vandaag werd bekend gemaakt dat de tram- en busreizigers enkel nog maar vooraan mogen opstappen op straffe van boete wanneer ze toch een ander deur verkiezen. Dit klinkt natuurlijk hard en misschien wat belachelijk, zeker wanneer je naar de huidige bezetting van de trams en bussen kijkt. Zeg maar onderbezetting, want het is niet normaal dat reizigers - voor de hoge prijs die ze voor een rit/abonnement moeten betalen - langer dan vijf minuten moeten wachten op hun openbaar vervoer. Zeker niet in steden zoals Antwerpen, Brussel en Gent. En dan nog te zwijgen van de busstroken die de steden terroriseren en alle verkeer lam leggen. Busstroken die niet snel zullen verslijten aangezien ze relatief weinig gebruikt worden wegens te weinig openbaar vervoer...

Maar de idee om de reizigers enkel vooraan te laten opstappen is echter geen slecht idee. Het klopt dat er een zekere 'band' ontstaat tussen de chauffeur en de reiziger wanneer men elkaar 'persoonlijk' gezien heeft. Het klinkt misschien wat ongeloofwaardig, maar ik vergelijk het met de situatie in de voetbalstadia. Zelf ben ik ongeveer tien jaar steward geweest bij 'den Antwerp' en het oogcontact dat er geweest is aan de ingang net voor het fouilleren is dikwijls genoeg om nadien dezelfde persoon aan te spreken op wangedrag zonder daarbij in een conflictsituatie te belanden. Dus als je in een voetbalstadion waar je - in beter tijden wat Antwerp betreft ;-) - vijfduizend man langs je ziet passeren al een zekere 'band' kan opbouwen met die massa, dan kan je dat zeker in een bus of tram waar een 50 à 60-tal mensen opstappen.

Uiteraard roepen drastische maatregelen steeds vraagtekens op. De commentaren op GVA.be en andere nieuwssites liegen er dan ook weer niet om. Het is allemaal 'slecht' en ze zijn daar bij de Lijn 'te zot om los te lopen', maar wat willen ze eigenlijk? Langs de ene kant schreeuwen ze - terecht overigens - moord en brand wanneer er een chuaffeur wordt aangevallen of wanneer er een passagier het leven laat bij een 'incident' en langs de andere kant mag de Lijn blijkbaar geen poging ondernemen om de situatie voor de reiziger te verbeteren. Wij Vlamingen zitten soms raar in elkaar. Trouwens wanneer er op GVA.be een artikel verschijnt over de massa zwartrijders die betrapt worden kan men deze profiteurs niet hard genoeg aanpakken volgens diezelfde 'commentatoren'! Begrijpe wie begrijpen kan.

Dat het probleem van agressie op de lijn en zwartrijden nu zal opgelost zijn in 1-2-3 is natuurlijk koffiedik kijken, maar ik geloof wel dat het een eerste aanzet kan zijn. Zeker wat zwartrijden betreft. Hoe men dit gaat aanpakken op de dubbele tramstellen heb ik wel nog nergens gelezen. Maar ook daar zal wel een oplossing voor gevonden zijn.

16:12 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-09-09

NAZI-ONTHAALMOEDERS - TVDD

Onderstaande tekst van goede vriend Tom Vandendriessche toont mooi aan waar het in feite om gaat wanneer de linkse kaste mensen die zogenaamde nazi-sympathieën hebben op de brandstapel zet. Niet het feit dat die mensen met 'foute gedachten' verschrikkelijke monsters zouden zijn is het probleem, maar wel het feit dat de (massa)indoctrinatie van links in het gedrang komt. Lees even mee:

Nazi-onthaalmoeders

Begin september zond de staatszender VRT een undercover-reportage uit. Met een verborgen camera onder een vals voorwensel werd een bezoek gebracht aan een Antwerpse onthaalmoeder. In haar woonkamer prijkte een vlag van de Vlaamse Militanten Orde naast een foto van Adolf Hitler. De onthaalmoeder is erkend door Kind & Gezin, maar wil voor de rest niets met die organisatie te maken hebben. Ze houdt van orde en structuur, en wijst het pedagogisch project van Kind & Gezin af, dat teveel van de individuele vrijheid van het kind zou vertrekken.

Michaël Freilich van Joods Actueel eiste dat de erkenning van de onthaalmoeder werd ingetrokken en juridische stappen ondernomen werden. De staatsinquisitie van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding (CGKR) schoot prompt in actie en legde klacht neer tegen de vrouw. Minister van Welzijn Jo Van Deurzen vond het een vaststaand feit dat haar ideeën invloed hebben op de opvoeding van de kinderen. Haar ideeën zijn volgens Van Deurzen ook over de grens van hetgeen toelaatbaar is in binnen het pluralisme van onze democratie. Hij kondigde alvast nieuwe criteria aan voor alle vormen van kinderopvang. Kind en Gezin trok de erkenning van de vrouw in waardoor het fiscaal oninteressant wordt voor haar klanten om van haar diensten gebruik te maken.

De staat legt via torenhoge belastingen zodanig loonbeslag bij zijn burgers, dat die burgers maar weinig middelen overhouden. Trek daar nog eens de vaste kosten af, en het netto beschikbaar inkomen is slechts een fractie van het bruto-loon. Dat betekent dat burgers weinig middelen overhouden om hun leven in te richten naar eigen goeddunken. Door het grote overheidsbeslag is men de facto aangewezen op gesubsidieerde kinderopvang. Dit maakt de burger tot slaaf van de overheid, met zijn eigen geld. De overheid sluist samen met de noodzakelijke subsidie een politiek discours langs de achterdeur binnen. De diensten die geleverd worden moeten voldoen aan een door de overheid opgelegd discours van vrijheid, diversiteit en multiculturaliteit. Doordat de vrouw diensten levert die gesubsidieerd worden, verwordt haar eigen huiselijke omgeving, haar eigen private leefruimte, zelfs tot een publieke ruimte. Big Brother dringt de slaapkamer binnen. Kan men zich echter iets privaters voorstellen dat de opvoeding van de eigen kinderen? De overheid verstaatst op deze manier de meest private en intieme menselijke relaties en wordt eigenaar van zijn onderdanen.

De fundamentele beslissing kinderen toe te vertrouwen aan een onthaalmoeder moet echter in handen liggen van de ouders, en niet van de staat. Tot op heden is geen enkele serieuze klacht binnengekomen over de bewuste vrouw en de diensten die ze levert. Ook niet van de ouders van de Marokkaanse peuters die ze opvangt. De afwijkende tot afkeurenswaardige politieke mening van de vrouw behoort tot haar privaat domein. Volgens de Farizeeërs van de Frankfurter Schule die de krijtlijnen van onze samenleving vormgegeven hebben, is dergelijk gedachtengoed echter geen politieke opinie, maar een psychopathologie. Geen ideologie, maar een crimineel gegeven die opinie te dragen. Kortom, de vrouw is een misdadige gek, en kan volgens de staatsinquisitie, zonder enige concrete klacht, dus niet langer in staat geacht worden kinderen op te voeden. Was het wel verantwoord dat die vrouw haar eigen kinderen opvoedde? Moeten ouders niet onderworpen worden aan een politiek-correct geschiktheidsonderzoek of ze hun kinderen wel de juiste waarden en normen doorgeven?

De kern van de zaak is niet de bewuste foto in haar woonkamer, maar haar andere inzichten over de opvoeding van kinderen die verschillend zijn aan deze die de staat op wil leggen. Daarbij komt nog de oorverdovende hypocrisie. Zouden Freilich, het CGKR en Van Deurzen evenzo geschokt zijn bij foto’s van Stalin, Ché Guevara, Bomber Harris (extra link nvdr: http://nl.wikipedia.org/wiki/Bombardement_op_Dresden) of Leopold II in de living? Allen massamoordenaars. Ik durf het te betwijfelen.

10:08 Gepost door Bert Deckers in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |